Pentulassa kaikki hyvin. Suurin kiitos tietenkin Mallalle ja Jukalle jotka melkeinpä 24/7 viettävät aikaa penneleitten kanssa. Viime viikon torstaina saapui Auli "ison piikkinsä" kanssa. Piikin sisällä oli mikrosirut jollaisen jokainen pentu sai niskaansa yksitellen. Tällainen "kotisirutus" on kyllä tosi kätevää. Pentuja ei tarvitse raahata elänlääkäriin vaan kaikki käy kätevästi ja nopeasti alta aikayksikön. Pennut käyttäytyivät juuri niin kuin oli odotettuakin, joku hieman vinkaisi kun iso piikki upposi niskanahkaan mutta oletettavasti ei mitään pysyviä henkisiä vaurioita syntynyt. Reippaasti jokainen käyttäytyikin tuon" neuvolatädin" käynnin jälkeen. Malla sai luvan pidellä Desdemonaa eli kotoisammin Ellaa jotta sain otettua edes yhden kuvan sirutuksesta.

Ella ja "valtava piikki "

Ja sitten niihin rekisterinimiin. Seitsemälle pennulle oli jo nimi valmiina mutta yhden uroksen nimi oli vielä hakusessa. Vasta edellisenä iltana sen "keksin" ja sitten pikimiten laitoin nimet Omakoiran kautta Kennelliiton järjestelmään. Auli sitten omalta osaltaan hoiti sirujen numeroiden laittamisen Omakoiraan. Tänään maanantaina kaikki oli valmiina maksamista varten. Joten uskoisin että viimeistään torstaihin mennessä ovat rekisteripaperit postilaatikossani. Niitä odotellessa.... Maanantaina 18.10 niitä taasen tarvitaan kun viemme pennut Lappeenrantaan silmäpeilausta ja pentutarkastusta varten.

  Niin, ja ne nimet  /  Pedigree names for KF D-litter :

  No 1, narttu = Distel

  No 2, uros = Derrick

  No 3, uros = Dali

  No 4, narttu = Duracell

  No 5, narttu = Desdemona

  No 6, uros = Demi-Sec

  No 7, uros = Desperado

  No 8, narttu = Dacapo


Osan nimistä keksi Malla, osan meikä ja Distelin nimen halusi sen tuleva omistaja. Hieman piti poiketa perinteestä eli drinkkien tai alkoholipitoisten juomien nimistä sillä sopivia ei tullutkaan vastaan ??  Silloin joskus muinoin olin jo "käyttänyt" nimen Daiquiri joten sitä ei tietenkään voinut uudelleen käyttää. Meinasin jo luopua toivosta kunnes keksin urospentu no 6:lle nimen Demi-Sec eli puolikuiva. Joten tällä tavoin tuli tämäkin perinne kuitattua. Desdemona-nimen olin jo päättänyt aikoja sitten. Tälläkin nimellä on historiansa. Joskus muinoin oli minulla ihastuttava fawn-värinen Hulda-briard jonka rekisterinimi oli Danois-Desdemona. Danois tuli siitä kun Huldan isä tuli siemenenä Tanskanmaasta ja Huldan äiti sillä siemennettiin. Ja vain tämä yksi pentu syntyi. Hulda oli upea rotunsa edustaja upeine liikkeineen saavuttaen valionarvoja ja mm ryhmävoitonkin. Desdemona taasen tulee Fame-musikaalista ja tämä kappale soi aikoinaan korkelta ja kovaa ! Juuri silloin kun Hulda minulle tuli. Oi niitä aikoja....:).

Hulda ja Kyllikki-bobtail. Kumpainenkin koiriani joskus 1980-luvun alussa

Desperado-nimi tulee tietenkin Eaglesien upeasta samannimisestä kappaleesta. Malla halusi Derrickin kun on innokas saksalaisten poliisisarjojen fani !  Dacapo sopii kuin "suklaa silmään"  viimeisenä syntyneelle ruskeavoittoiselle nartulle. Onneksi sillekin tulee parta vaikka muutoin onkin varsin niukkakarvainen muihin sisaruksiinsa verraten. Duracell on myöskin nimensä veroinen ikiliikkuja. Ja Dali, uroksesta no 3 vaan nyt tuli Dali. Vaikken mitään taiteesta ymmärräkkään niin jo pikkulikkana minua kiehtoi Salvador Dalin työt eteenkin ne "vetelät kellot" vai mikä niiden oikea nimi nyt onkaan. Tämä pentu-Dali ei kyllä mikään vetelä ole vaikka kenties rauhallisin pojista.

Kuvia olen laittanut taasen tunne gallerian puolelle. Ysittäiskuvat viisiviikkoista penikoista kuin joitain ulkokuvia. Niiden laatu ei kyllä päätä huimaa mutta näkee niistä kuitenkin sen että hauskaa on ulkonakin ollut. Toivottavasti ilmat eivät yhtäkkiä muutu kovin talvisiksi ja penikat pääsisivät ulkoilemaan useasti päivittäin. Sunnuntainakin oli hauska havaita että kun kaikki pääsivät ulos niin hetimiten oli kahdeksat pienet kakat tehty! On nämä länderit vaan niin siistejä jo ihan pienestä pitäen.

Some new pics of the pups are on my gallery KF D2 5 vk & KF D2 6 vk