Hyvää Ystävänpäivää kaikille !!

He saivat toisensa . Ei ihan Ystävänpäivänä vaan kahdesti niin torstaina kuin perjantainakin. Jos kaikki menee hyvin niin Krumme Furche C2-pentue syntyy viikolla 15.

Niin siis laitoin tilaukseen narttupennun joka jäisi kotiin. Toivottavasti tämä toiveeni toteutuisi. Nämä ovat Reetan kolmannet ja viimeiset pennut sekä Rönnin toiset pennut. Sekä Reetta että Rönni ovat aina olleet terveitä ja viimeisin silmätuloskin oli vailla ilman minkäänlaisia muutoksia. Meriittejä on tullut kumpaisellekin,Reetta on Kansainvälinen muotovalio kuin myös agilityvalio ja Rönni Suomen muotovalio. Olisihan Rönni vaikka mikä "multisamppinjooni" jos vain omistaja olisi innokkaampi näyttelyttäjä..

Reetta täytti seitsemän vuotta lokakuussa ja on edelleen terve ja huippukunnossa. Tästä kiitos Tiialle jonka luona Varkaudessa Reetta onkin asustellut suurimman osan ajastaan syksystä 2008 lähtien. Ihan siitä syystä että Reetta rakastaa agilityä ja sitä Tiia voi sille todellakin tarjota niin treenien kuin kilpailuidenkin muodossa. Valitettavasti nyt tulee pakollinen tauko agilityssä mutta eiköhän tuo "Reiska" taasen pääse toteuttamaan intohimoaan jo kesän alkupuolella jos vain pennuista hyvin kuntoutuu.

Rönni on syntyisin Ruotsista mutta tausta on suomalaista perua. Rönni on reilut 3,5 vuotias ja aina ollut terve.Sillä on yhdet vajaa 2-vuotiaat pennut.  Ja jo isoisäkin Ruotsissa kahden pentueen verran. Rönni asustaa myöskin täällä Mikkelissä. Kätevää ennenkaikkea astutusten suhteen...:) Kun näin Rönnin ensimmäistä kertaa juuri kun se oli Suomen puolelle saapunut niin heti päätin että tuosta tulee vielä jonain päivänä Reetan sulhanen. No, nyt se hetki on siis tullut. 9-viikkoisesta pikkupenikasta on kasvanut voimakas ja jykevä länderiuros joka toivottavasti parantaisi Reetan ulkomuodollisia puutteita. Reetalle kaipaisin lisää luustoa ja voimakkaampaa kuono-osaa mitä Rönnillä taasen on reilusti omasta takaa. Kummallakin on erittäin hyvä karvapeite sekä väritys ja musta pigmentti. Sekä luomukorvat !!! Reetta on ikuinen tättähäärä-tyyppi ja tulta ja tuppuraa agilityssä mutta osaa myöskin rauhoittua ja nautiskella elämästään, nykyisin Tiian silkkisellä tyynyllä...:).Rönni on vahvahermoinen uros joka on periyttänyt edellisessä pentueessaan tasaista ulkonäköä, eteenkin upeita päitä, ja länderiksi harvinaisen hyviä, vahvoja luonteita. Kokoa tosin saattaa tulla kaupanpäällisenä ! Itseäni se ei kuitenkaan haittaa sillä olen aina tykännyt vahvoista ja jopa kookkaanpuoleisista ländereistä mielummin kuin pienistä ja hennoista. Silti sukupuolileiman täytyy näkyä. Reetta on itse suht´koht kevytluustoinen joka taasen on perua Pösö-isältään (Fi M Va & Ag  Va Armaani Eka-Vekara ). Samantapainen agility-tyylikin on Pösöltä periytynyt. Nopeasti, joustavasti ja "rimoja nuollen".  Rönnikin on kokeillut agilityssä kisaamista muutaman startin verran midiluokassa (nippanappa)...:). Anu-omistajan mukaan Rönni on rämäpää jolta ei vauhtiakaan puutu. Omatoimisuutta sillä on sitäkin enempi ! Kun vain saisi kanavoitua tuon rämäpäisyyden... No, pojathan usein kehittyvät tyttöjä hitaammin joten odotellaan, odotellaan Rönnin "kypsymistä" kisakoiraksi. Taitoa ja tietoahan ei Anulta puutu sillä hän on ohjannut niin edesmenneen Pösön kuin kotona olevan Pösön tyttären Oprinkin agilityvalioiksi. Muonavahvuuteen kuuluu vielä Rasse-poika Rönnin ja Fannin pentueesta.

Mikäli olet suunnittelemassa länderipennun hankkimista ja tämä pentue kiinnostaa niin ota yhteyttä Tiinaan 040-7622500 niin jutellaan lisää länderistä !

Linkki KoiraNettiin KF C2-pentueeseen:

jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx

Tässä muutama kuva pariskunnasta perjantaina 12.02.2010:

Rönnin kosiotanssi

Reetta: EVVK.....Kiva jallittaa sulhasta....

Vastanaineet ja onnelliset :)

Ohi on ja "sitä" oli riittävästi...:) Ainakin Reetan mielestä...