Viikonloppuna oli kahdetkin vuosikokoukset eli lauantaina Tampereen kv-näyttelyn yhteydessä podengojen ja sunnuntaina Jokelassa ländereiden. Anivarhain lauantaina lähdin ajelemaan Tamperetta kohti mukanani popot Rover ja Siru. Aluksi piti lähteä yhdessä mikkeliläisten Mervin ja Anun kanssa kera kolmen länderin mutta kun selvisi että sunnuntaina olisi Jokelassa länderiyhdistyksen kokous ja kevätpäivät jonne tietty piti osallistua niin viikonloppusuunnitelmat menikin uusiksi. En ollut ihastunut ajatuksesta tulla lauantai-iltana kotiin ja lähteä su-aamulla Jokelaan joten "päätin" majoittaa itseni ja popot Mimorin luokse Espooseen. Kiitti Mimori punkasta !

Tampereen näytelmässä popoilla oli tuomarina saksalainen Birgit Piesik joka oli täysin tuntematon kaikille popolaisille. Yllättävän monta eli 23 pientä karkeata olikin kisaan ilmoitettu ja mikäs sen mukavampaa ! Kehässä huseerasi lisäksi suomalainen harjoitusarvostelija. Parin pennun jälkeen olikin Roverin vuoro junnu-uroksissa jossa oli kolme muuta kisakumppania. Ropsu esiintyi mielestäni tosi kivasti ja taisi tuomari siitä tykätäkin kun ohjasi Ropposen luokkavoittoon kera erin ! Parhaassa uroskisassa oli vain junnu- ja valioluokan koiria. Paras uroo oli Mimorin Oliver joka oli jo aikas kivassa trimmissä...Silmänisku. Hopeapallille ylsi Rover-Ropponen mikä oli enemmän kuin olin etukäteen kuvitellutkaan. Moni valiouroskin jäi taakse. No, ehkäpä Ropsua kehtaa uudemmankin kertaa tuoda näytille. Turkki oli suht koht siedettävä, kiitos Furminatorin jolla parina iltana vedin pohjavillat pois. Erittäin hyvä kapine ainakin Roverin kaltaiselle paksuturkkiselle. Eihän tuo turkki ihanne ole vaikka Tampereen tuomari mainitsi että karkea turkki... Tosin näin taisi sanoa lähes kaikille pienille karkeille popoille vaikka turkkeja oli selvästikin monenlaatuisia.

Sirkkikselläkin oli menohaluja vaikka muille jakaa ja tuomarikin siitä tuntui tykkäävän kun cacibin käteen lykkäsi. Paras narttu-kisassa tosin pronssitila sillä kaksi edellsistä oli junnunarttuja. Mimori vetikin tuplat kotiin sillä söpölöinen Martta oli paras narttu vaikkei oikein tällä kertaa tykännytkään kehässä liikkua. Roppi oli ansaitusti Oliver.

Länderien kehä oli melkein vieressä mutta aikataulu meni tasan tarkkaan päällekkäin. Venäläiselle Marina Ostrovskajalle ( !!! )oli 10 koiraa ilmoitettu. Junnu-urokset ehdin just ja just nähdä ja voiton veti komearaaminen Rasse-Rönninpoika Fannimerin A-pentueesta. KF-jengiä edusti iloinen Mökö joka hienosti sai erin ja oli lopulta paras uros nelonen. Hieno juttu Mökö & Milla !

Muita ländereitä en sitten kehässä ehtinytkään nähdä mutta lopputuloksina oli että Rönni voitti ropin ja sen poika Rasse sai sertin ja oli PU2 ja siskolikka Raisu oli paras narttu kera sertin ja lopulta siis vsp. Komeita nuoria nämä sisarukset kyllä ovatkin ja varmasti serttejä ropisee vastaisuudessakin. Kamera oli toki mukana mutta popoista ei ole yhtään kuvaa omassa kamerassa mutta voittoisan länderikolmikon kuvasin kehän jälkeen:

Fin  M Va Studsbollens Rönnerdahl "Rönni"  ROP

Rönni kera Rassen ja Raisun

Ryhmäkisojakin tuli hiukan katsottua ja sitten peräkanaa Mimorin jengin kanssa ajettiin Espooseen. Kerran pysähdyttiin jonnekin huoltsikalle jossa tiedettiin olevan koirille tarkoitettu aitaus. Kymmenkunta koiraa viipotti lumessa ja hauskaa taisi olla jopa pikkiriikkisellä 9-viikkoisella Siiri-popolla. Vaikka useimmat koirat olivat toisilleen vieraita niin mitään kahnauksia ei koirien välillä tullut vaikka paikalla oli niin uroksia kuin narttuja ja yksi muunsorttinen eli lakelandnarttu. Illalla oli kieltämättä veto poissa eikä kauaa jaksanut ylhäällä kukkua.

Kymmeneksi suuntasin siis Jokelaan länderien kevätpäiville. Tänä vuonna oli himpunverran vähempi porukkaa kuin edellisenä vuonna. Hitsin kamera kun temppuili enkä saanut aikaiseksi yhtään kuvaa onnistumaanHuuto. Caron Manne-poika tuli visiitille kera  Dion ja Miloun. Voi kuinka mukavannäköinen ja luonteinen reipas poitsu Manne olikin. Reippaan metsälenkin jälkeen tutkailtiin saksalaista länderidataa joka pitäisi saada kotikoneellakin pelittämään. Hernerokkaa tuli santsattua ja hyvät kahvit juotua ja sitten alkoikin virallinen osuus. Caroliina saavutti hienon hopeasijan viime vuoden paras narttukisassa. Voiton plokkasi toistamiseen Ruuti ja Toto-Ruutin poika oli myöskin paras viime vuotinen näyttelyuros. Hm, Rentukan agilitytulokset unohdin lähettää kisaan... Tästä puhjoht Jari mainitsikin että luvattoman vähän olivat agilityohjaajat koiriensa tuloksia lähetelleet. Ainoastaan kuuden koiran  vaikka länderikisaajia on monia kymmeniä... Voiton vei Viima. Onnittelut kaikille palkituille ! Ja sorry, Toto, unohdin kotiin Vuoden Nuori-pystin..... Mukava oli tavata Hellun vanha sussu eli Oskari joka vielä yli 14-vuotiaanakin oli varsin vetreässä kunnossa. KF-jengiläisistä paikalla olivat Mökö, Riemu ja Saku. Mutta ei siis kuveja, prkl....

Kotimatkalla pistäydin vielä Leenalla jonka luona vanhoja tuttuja briardivuosiltakin oli paikalle. Onhan ne söpöjä nuo briardimukulatkin vaan enpä taitaisi enää jaksaa niiden kanssa. Mutta kivahan niitä on katsella kun ei itse tarvii turkkeja hoidella...

Iltamyöhasellä yritin vielä länderidataa saada auki muttei onnistunut edes Iiroltakaan.  Mutta juuri äsken Jarin helpdeskin avulla se saatiin kuin saatiinkin pelittämään. Saattapi vierähtää vielä jokunen tovi sen datan parissa. No onneksi ei ole aamulla aikaista herätystä kun tämä viikko ollaan duunista pois lomautuksen takia. No, ei haittaa kuiteskaan. Toivotaan mukavia talvi-ilmoja. Ai niin, Renttu on viettänyt Tiian hoivissa lauantaista lähtien. Kävivät ottamassa parit radat Varkaudessa. Rimat lenteli kummallakin yrityksellä. Liekö vika maneesin pohjassa tai väärässä ponnistuksessa ? Reetalla on aina niin kauhea kiire ettei se pahemmin ehdi rimoja kunnioittamaan vaan menee ne yli niin nuollen ettei milliäkään jää väliin. Tulihan sieltä joitain muitakin kämmejä mutta kontaktit olivat kuulemma hienot ja Tiia kuitenkin tyytyväinen. Joten harjoituksen piikkiin nuo kisat siis menivät.

Tampeerelta ostin vihdoin ja viimein kunnollisen trimmipöydän pyörineen ja vetoaisalla. Kun on näitä trimmattavia rotuja kotona....Silmänisku. Hieno punainen onkin. Kamera suostui taasen toimimaan joten tässäpä sertti ja cacib-popot uudella pöydällä:

Siru & Rover

Rover & eka sertti Hymy