Lauantaina 8.11 sain puhelun ollessani autossa matkalla Kasseliin Giteltä joka ei olisi voinut olla iloisempi ! Juuri kyseisenä päivänä 9 kk täyttänyt Yacko oli ollut Herningin kansainvälisessä näyttelyssä ROP ja sai sertin sekä tittelin Pohjoismainen juniorivoittaja08. Ei hullumpi startti näyttelyuralle ! Tuomari minulle tuntematon tanskalainen tuomari. Länderitä oli esillä neljä kappaletta. Congrats Gitte & Yacko !

2058550.jpg

Viime perjantaina aikaisin aamulla lähdimme Viivi Snelmanin kanssa kohti Stuttgartia. Saksan länderiyhdistys oli kutsunut Viivin paikanpäälle viikonlopuksi ja minut taasen lähetti matkaan meidän länderiyhdistyksemme. Tarkoituksena on syventää jo aloitettua yhteistyötä niin maittemme kuin sveitsiläistenkin välillä. Nyt siihen oli hyvä tilaisuus. Lauantain tärkeimmäksi tilaisuudeksi muodostui DR. Ina Pfeifferin tapaaminen Kasselin yliopistolla ja sunnuntaina osallistuimme saksalaiseen kasvattajapäivään. 

Kentällä meitä oli vastassa  "vanha tuttu" Dietmar Wisst jonka tapasin viime vuoden elokuussa Suomessa. Dietmar on Saksan kromfohrländer yhdistyksen tietokannan ylläpitäjä ja ollut paljon tekemisissä Viivin kanssa. Terveystietoja on vaihdettu maittemme välillä tiuhaankin. Perjantaipäivä kuluikin ahkerasti pariskunnan kotona Köngenissä länderidataa tutkaillessa mutta ehdimme toki mukavalle kävelylenkille kauniissa syyssäässä sekä lounaalle kotoisaan ravintolaan.  Sanomattakin selvää että ruoka oli tosi maukasta :)

2058562.jpg

Viivi, Dietmar ja Marion ravintolan edustalla

Dietmar ja vaimonsa Marion omistavat kaksi glattinarttua,  vanhemman Cinderellan ja tämän tyttären Floran. Kennelnimenä heillä on von der Au.  Koska nämä olivat ensimmäiset glatit jotka Viivi tapasi niin tokihan heidät oli kuvattava yhdessä :). Glatit saivat uuden nimen... Niitä silittäessäni totesin että parempi nimitys niille olisi silkki-länderi koska turkki on todellakin kuin silkkiä. Uusi nimitys saikin erittäin positiivisen vastaanoton silkkien omistajilta !

2058560.jpg

Viivi & silkki-tytöt

2058570.jpg

 Köngenin maisemaa

2058571.jpg

Välillä huilailtiin

2058572.jpg

Tätä näyttää "silkkiländerin" naama, kyseessä Cinderella

2058573.jpg

Ja tältä näyttää silkit takaa

2058575.jpg

Munakoripenkki !

Tarinan mukaan parisen sataa vuotta sitten mummot laittoivat munakorinsa ko kivipenkin päälle huilatessaan matkalla maalta kaupunkiin.

2058576.jpg

Hotellimme terassilla oli selvästi poroja....