Jokunen tovi onkin jo vierähtänyt viimeisimmistä kuulumisista. Vuorotteluvapaa on päättynyt ja nyt vietetään kesälomaa. Tosin ei enää kauaa.... kaikki hyvä loppuu aikanaa, niinhän sitä sanotaan. Voisi jopa sanoa että tähän elämäntyyliin on jo tottunut mutta arki koittaa kuitenkin.

Tapasin heinäkuun puolella Unnin ( KF Yasmeen ) perheineen. Kyllä senkin tunnisti kuuluvan Y-pentueeseen sillä niin samanoloinen sekin oli. Mukavanoloinen ja näköinenkin. Teippejä täytyy pitää korvissa kuten kaikilla muillakin yyläisillä. Eri juttu sitten onkin että asettuvatko korvat oikeisiin kuosiin...  Tässä muutama kuva Unnista:

1820308.jpg

1820309.jpg

1820311.jpg

1820312.jpg

Perinteinen länderileiri pidettiin tänä vuonna Virroilla. Itse saavuin koko lauman kanssa jo torstaina vaikka virallisesti leiri alkoikin perjantaina. Anu kanssa ajeltiin peräkanaa perille. Vautsi miten upea alue ja ne mökit :). Vaikka koiraleireillä on tottunut vaikka minkälaiseen majoitukseen eikä luksus ole mitenkään must-juttu, niin kyllä nyt meitä hemmoteltiin. Tosin maksoihan leiri hiukka enempi kuin männä vuosina mutta rahoille sai kyllä katetta. "Oma" sauna, veski ja minikeittiö olivat ihan superia. Torstaina mökkialueella oli vain muutama "tavis" siis ei-länderisti mutta ongelmia ei ollut. Perjantaista lähtien leirialue oli varattu vain meikäläisille minkä yksityistilaisuus-kylttikin kertoi. Virallinen leiriohjelma alkoi perjantaina jatkuen perinteiseen leirinäyttelyyn sunnuntaina. Minkä minä skippasin tavoistani poiketen sillä olin ilmoittanut Sirun maastokisoihin Nokialle mikä sijaitsi edes sielläpäin. Sunnuntaiaamuna aamupalan jälkeen ajoin Tottijärvelle missä KV-kisat pidettiin. Siru teki tosi hienoa työtä ja pääsi finaaliin. Loppupisteissä toinen sija hyvillä pisteillä 465 sekä SA. Mutta voittaja Luna-narttu oli kyllä ihan omaa luokkaansa ja voittikin suvereenisti niin popot kuin kaikki muutkin päivän koirat. Perinne siis eräällä tavalla jatkui sillä viime vuonnahan Siru voitti myös KV-kisan Vesangalla ollen siis päivän paras koira kaikista roduista. On se vaan niin hienoa kun popot tähän pystyvät ! 

Leiriin vielä. Reetan pennuista paikalla olivat Milka, Selma, Hikka ja Mökö. Hauskoja pitkäkoipia kaikki :). Mutta niin samanoloisia. Mököhän oli se karvaturri pienenä vaan eipä ollut enää. Leirin kunniaksi lähti kaikki karvat, tietty ei partaa ja kulmureita, ja niinpä Mökö olikin enemmän tai vähemmän naku. Mutta antaas olla kunhan karva siitä kasvaa. Tässä joitakin kuvia lapsukaisista:

1820329.jpg   

Milka keppileikeissään

1820330.jpg

Selma näyttelyharjoituksessa

1820331.jpg

Hikka näyttelyharjoituksessa

1820333.jpg

Mökö juoksukisassa

1820335.jpg

Hiski leiritunnelmissa. Uitu on ja kieritty heinikossa. Papparainen se osasi nauttia leirielämästä ihan vanhaan malliin.

1820336.jpg

Lapsi ja koira-kisassa Milkalla ja Eemelillä oli näin hauskaa !

1820337.jpg

Kyllä meillä on vaan upeita länderin alkuja kasvamassa! Fannimerin pikkuipanat Rasse ja Raisu olivat näin hellyyttävän näköisiä.

1820338.jpg

Milka pääsi Tiian kanssa agiradalle. Siitä se ura lähtee !

1820339.jpg

Kesään kuuluu uiminen. Rover onkin varsinainen vesipeto. Kuin pieni piisami !

1820341.jpg

Hauskaa siis leirillä oli. Ilmat suosivat, koirien kanssa ei tullut riitoja eikä kaksijalkaistenkaan... Meidän mökissä majaili 11 koiraa ja 6 ihmistä eikä ongelmia ollut yhtä pientä väärinkäsitystä lukuunottamatta. Onneksi on nykyään häkit joissa koirat oleilevat ihan mielellään ja muutoinkin osaavat rentoutua kaiken hälinän ja vilinän keskellä. Roverikin on ottanut mallia muista koirista eikä matkailu ja vieraissa paikoissa oleileminen tuota ongelmia. Pienenä se on vitsa väännettävä ! Kiva oli tavata niin vanhoja kuin uusiakin tuttavuuksia ihan ulkomailta asti. Tulkaahan kaikki tekin ensi vuonna jotka nyt ette päässeet ! 

Vihdoinkin olen saanut aikaiseksi päivittää kuvagalleriaani. Sinne on laitettu mm leirikuvia sekä kaikille Y-pennuille aloitettu omat kansiot. 1g-palvelun uudistusten myötä jotkut vanhat kansiot ammottivat tyhjyyttään esim Caroliinan ja Maisan kansiot. Jaaha, mistähän sekin johtuu ? Löytyyköhän niitä kuvia enää mistään ? No, muutoinkin pitäisi päivittää noita kansioita, poistaa turhia ja siis laittaa ajantasalle. Joskus..... Mutta tässä osoite galleriaan: http://krummefurche.1g.fi/kuvat ja sieltä vuosi 2008 ja kromfohrländerleiri. Kotisivutkin saavat vielä odotuttaa...

Näyttelyrintamalta sellaisia uutisia että Risto-Reipas (KF X-Ray ) on ollut toisessa näyttelyssään ja saanut toisen serttinsä ja oli myöskin rop. Tuomarina Paula Heikkinen-Lehkonen. Onnittelut Ullalle ja Maarianna-handlerille ! Sitten vain sitä viimeistä metsästämään. Caroliinakin on ylittänyt kahden vuoden iän ja pariin näyttelyyn olen sen ilmoittanutkin. Katsotaan onnistuuko valioituminen miten helposti tai vaikeasti....

Jokunen aika sitten kävin Leenan kanssa Espoossa moikkaamassa Sirun Onni-poikaa. Hurmaavanluonteinen ja komearaaminen juniori. Punanenu kuten äitinsäkin, sävy tosin vaalempi. Karvat olivat ihan luomukunnossa mutta pienellä siistimisellä Onnistakin saa ihan näyttelykelpoisen. Toivottavasti Onnia näkisi vielä tämän vuoden puolella näytelmissä. Hauskaa oli tavata myös perheen toinen koira joka "tietty" on länderi. Sulo-poika onkin varsin mallikas rotunsa edustaja. Mikäs sen parempaa kuin länderi ja popo samassa huushollissa ! Mimimerkillä "kokemusta on" ;).

1820360.jpg

Onni eli Kirmix Pico

1820365.jpg

Komearaaminen Onni tarkkaavaisena

1820373.jpg

Onnin leikkiinkutsu

1820374.jpg

Onni ja Sulo-länderi

1820375.jpg

Leiri-ja maastokisa viikonlopulta palatessani illalla kymmenen aikoihin taivas näytti kotinurkilla tällaiselta. Toki kamerakin piti laukustaan kaivaa ja ikuistaa punataivas.