Perjantaina jengi autoon ja puoliltapäin lähtö kohti etelää ( ainakin Mikkelistä katsottuna). Ensin kahveelle ja pannukakulle Sirun kasvattajan Leenan luo. Siellä sitten totuus tuli ilmi..... Sirulla oli ihan oikeasti alkanut "punertaa". Juoksu oli varmasti ollut jo koko viikon vaikkei ulkoisesti mitään huomannutkaan. Länderillä kyllä aina tietää ja huomaa milloin juoksu alkaa mutta noilla popoilla juoksut saattavat olla "pimennossa" ensimmäisen viikon. Vasta kun H-hetki on käsillä tilanteen toki huomaa. Ne kun on niitä primitiivisiä rotuja...

Siispä Sirun "kauan odotetettu" ensimmäinen agistartti sitten pentujen sai odottaa parempia aikoja. No, alunperinkin olin Sirun ilmoittanut ihan kannustuksen vuoksi sillä olihan kyseessä länderiyhdistyksen järjestämä agikisa. Eikä oma henki vielä(kää) kulje niinkuin pitäisi....

Perjantai-illalla Reetta pääsi purkamaan energiaansa Riman epiksissä. Riikka otti kaksi rataa joissa palkkasi kontakteilla. Harvinaisen hyvin Renttu olikin kuulolla joten positiivisin miettein odotettiin viikonlopun kisoja Janakkalassa. Itse menin jengin kanssa "vanhaan tuttuun" punaiseen taloon yöksi. Se sijaitsee vain kilometrin päästä kisapaikalta.

Lauantaiaamu saapui muttei Riikaa näkynyt kisapaikalla. Kolmoset nimittäin aloittivat tämän kisapäivän. Riikalle oli tullut aikataulutusongelmia ja niinpä ei ehtinyt rataantutustumiseen. Onneksi sai kerran kävellä radan ennen suoritustaan joka saatiin siirrettyä viimeiseksi. Hyppäri olikin noin kome kierrosta juoksua vastapäivään. Noin 3/4 radasta meni nappiin, sitten hypyn ohitus ja väärälle esteelle. No hätä, Reetta ainakin oli kuulolla. Paitsi ettei tietenkään etene niinkuin pitäisi vaikka kartturina on nopea ohjaaja. Muistoksi radalta Riikka sai ranteeseensa radan lopuksi  Reetan käyntikortin... Kunpa sen saisi vielä opetettua etenemään niin jäisi turhanpäiväiset komentelut ja hyörimiset pois..

Agilityrata oli profiililtaan suurinpiirtin samanlainen kuin hyppäri lisättynä A-asteellä ja keinulla. A mentiin sitten kahteen kertaan. Nyt sitten rata tehtiin loppuun asti ilman virheitä eli nolla tulos ja loppujen lopuksi sijoitus 3. !! Huippujen aikoihin ei vielä ollut asiaa mutta nolla-tulos oli enempi kuin edes osasin odottaa. Hyvä Riikka ja Reetta !! Tässä kuva palkintojen jaosta. Tuomarina Mara Salonen, Reetan sedän eli Rojun omistaja. Kuvan otti Päivi Pöyhönen (Jankk)

1531361.jpg

Päivä oli kuumaakin kuumempi mutta eihän se lämmin luita riko ! Vahvaselätkin sain viimein houkuteltua tulemaan Janakkalaan vaikka Jukka olisi varmaankin mieluummiin jäänyt kotiin suunnittelemaan kuinka aloittaisi postimerkkeilyn...)). Porukalla käytiin syömässä ja sitten punaiselle tuvalle. Saunakin oli parhaimmillaan joten päivät pölyt pois ja eikun uimaan ! Malla hannasi..... Kylmää oli mutta teki kutaa. Muutama siideri nassuun ja niinpä uni maittoin

Sunnuntaiaamu koitti raikkaan lämpöisenä. Lauantai-iltana oli reiluusti ukkostanut vaikkei satanut kuin muutama hassu tippa. Kisapaikalla oli täysi hyörina päällä ennenkuin ykkösluokat pääsivät aloittamaan.  Medeissä Jukka ja Caro näyttivät että kykyä ja taitoa kyllä löytyy kunhan se kiikkulauta saadaan varmemmaksi. Tuloksena kymppi ja sijoitus toinen. Vielä oli mahdollisuus ländermestaruusradalla näyttää niitä kykyjä. Tässä kuva Caron palkintojenjaosta. Tuomarina taasen Salosen Mara.

1531439.jpg 

Kisapaikalle oli lupautunut tulemaan myöskin neljä Reetan pentua. Paikalla oli jo Mökö sekä Hikka. Kumpainenkin oli kasvanut ja korvatkin olivat siellä missä pitää. Tässä muutamia kuvia:

1531457.jpg

 Mökö & Kira-kenneltyttö

1531463.jpg

 Hikan pää

1531465.jpg

 Mökö & Hikka

Selma-siskokin saapui kera Jaanan ja Danin. Kuin myös Fire Mikan kanssa. Siinä sitten neljä pentua keskustelivat mukavia ihan länderimäiseen tapaansa. Aitoja ländereitä siis ovat !Pientä nokkapokkaakin oli havaittavissa mutta kyllä niillä hauskaakin oli keskenään. Tässäpä muutama kuva jotka ei hääppösiä ole kun aurinko porotti niiiin kuumasti:

1531490.jpg

 Selma vasemmalla sekä Fire ( naamat vaan ei näy..)

1531493.jpg

1531494.jpg

1531497.jpg

1531498.jpg

1531507.jpg

 Reetta kyselee Mökö-poikansa kuulumisia

1531511.jpg

 Selma Jaanan sylissä

1531515.jpg

 Totti-isäkin moikkasi pentujaan

Ländereitä oli ilmoittautunut täydet 20 pelkästään medikolmosiin. Huikea saavutus. Toki joitakin "kovia" koirakoita oli poissa mutta erittäin hyvä saavutus silti. Makseissa vain ne samat kaksi kuten edellisinä vuosinakin, Repa ja Kampi. Ykkösissä siis Caro kuin myös Frogmortons-narttu ja kakkosissa Noita-narttu. Meikäläisen oli tarkoitus ottaa kuvia ratasuorituksista mutta pitkä putki unohtui kotiin. Kun ei vielä ole sitä kamerareppua ! Nyt sekin on jo sentään tilattuna. No, tiedä häntä olisinko siltikään saanut kuvattua Reetan ratoja koska, myönnettököön, jännitti niiin hirveästi että kuvaamisesta ei varmaankaan olisi tullut mitään.  Ihan selvästi jännittää paljon enempi kuin jos itse olis kisaamassa. Varsinkin kun Reetan edelliset kisat olivat viime syyskuussa ja nyt vielä uusi ohjaajakin.

Kumpikin rata oli agirata kontakteineen. Ensimmäiseltä radalta tuli kuin tulikin nolla ajalla 0,01 eli melkeinpä kellontarkkaa työtä. Mutta ne hyörimiset kuluttavat aikaa tai esim puomin hitaat alastulot. Onneksi Riikan pää kesti ja vaati Reettaa ottamaan alapään kontaktit vaikka aikaa kuluikin. Hällä väliä. Caro ja Jukka tekivät huikean radan puhtaasti ja näyttivät parhaintaan Sijoitus neljäs, Reetan sijoitus oli kahdeksas joka oli samaoin viimeinen nollarata ( siis länderit kun oli kyseessä). Viima meni ihan omiaan...

Toinen rata koitti. Caroliina teki taasen huikeaa rataa mutta takakulmassa pieni herpaantuminen, hyppy väärin päin ja hylly. Mutta kyllä tuo pari vielä näyttää närhen värkit.... ( Jos postimerkkeilyltä aikaa jää. Luulen että jää...) Rentukan vuoro kun tuli meinasi "tena-tippa" tulla, niin jänniti.  En paljoa radasta muista mutta puhdas se kuitenkin oli ! Upeeta työtä Riikka ja Reetta. Ei olisi uskonut muutamaa päivää aikaisemmin että kolme nollaa on plakkarissa kun kotia päin kisoista lähdetään. Reetta nousis johtoon yhteiskisassa mutta monta nolla-koiraa oli vielä jäljellä. loppujen lopuksi niitä nollia ei tullut kuin kahdelle muulle eli Tuulille ja Hepulle. Koska niillä kummallakin oli paremmat ajat niin medimestaritittelin vuonna 2008 pokkasi itselleen Tuuli ja Heini !! Huikeat onnittelut Y-pentuejen tädille...)).Hopeasijan saivat Heppu ja Annemari ja yllätys, yllätys Renttu ja Riikka kiipesivät pronssipallille yhteisajalla 0,78. Ajat olivat siis tiukat mutta niinhän kolmosissa pitääkin olla. Meikällä ei siis todellakaan ole mitään saumaa "hölkätä" siellä...  Onneksi Kampi sai tuloksen ja niin maksien voittopytty meni jakoon. repan tuloksena hyl & 10 eli siis hyl.

Paivä alkoi kuumana ja loppui kuumana vaikka iltapäivällä alkoi todenteolla sataakin. Onneksi Rentukkaa ei sittenkään ukkoskuurot haitanneet vaan se jaksoi keskittä akiliitoon täysillä. Saadaankohan se yksi puuttuva nolla SM-kisoihin ? Ainakin yritetään. Väsyneenä mutta onnellisena lähdettiin kotia kohti Stella mukanani.  Se on hoidossani puolitoista viikkoa kun Riikka ja Marko lähtivät edustamaan Suomea belggareiden maailmanmestaruuskisoihin. Onnea heille sinne jonnekin ! Tässä kuva mitalikolmikosta:

1531677.jpg

 Vas Heppu, Tuuli ja oik Reetta. Tuomarina Jarmo Jämsä

1531684.jpg

 Väsynyt kannustaja eli Selma