Tänään, Lainan nimipäivänä  kuuden paikkeilla aamulla  alkoivat Reetan poltot ja vähän yli seitsemän syntyi ensimmäinen narttu, siis Laina. Onneksi oli tyttö ajattelin itsekseni... No eihän se siihen yhteen tyttöön jäänyt vaan vajaan kolmen tunnin kulutua pesässä hyöri 7 pentua. Reettahan on tunnetusti nopea liikkeissään joten pentujen pukkaaminen maailmaan ei kauaa aikaa vienyt. Huokasin että nythän tuli iso pentue sillä totuuden nimessä Rentun maha oli tosi iso viimeisen viikon aikana. Eli enempi kuin ultran "varma" kolme.... Aikaa kului jokunen tovi ja niin vaan Renttu pukkasi yhden tytön vähän puolen päivän jälkeen. No nyt sitten riitti, ajattelin.... Pesin sakset, vaihdoin puhtaat aluset ja käytin Rentun ulkona. Hyvin maistui vesi ja emänmaidon vastikeesta tehty maitokin ( jota aina annan emälle synnytyksen jälkeen ). Jassuhan oli ennakoinut kahdeksaa joten uskottelin että oikeassahan Jassu oli. Veikkaus vaan oli 3 u + 5 n... Vaan eipäs ollutkaan ! " Iltatähti-tyttö " syntyi vielä, ei tosin illalla vaan vähän kahden jälkeen päivällä. No huh, sanoin. Siis yhdeksän joista 2 urosta ja peräti seitsemän narttua !! Reetta kuuliaisena koirana teki kuten omistajansa halusikin eli enempi narttuja. Kiitos siitä Reetalle ja toki myös Totille joka teki "miehen työn " ! Muistaakseni vain kerran aikaisemmin on mulla ollut yhdeksän pennun pentue, kyseessä oli H-pentue silloin joskus 80-luvulla. Muuta noin montaa narttua ei ikänä.

Penskat punnitsin hetimiten synnyttyään. Pienin painoi 230 g ja suurin 275 g, joten ei ihan pieniä rääpäleitä vaikka noin monta olikin. Terhakoita nuo ovat niinkuin länderinpennut yleensäkin ovat. Ei ole tarvinnut kertoa maitobaarin osoitetta ! Onneksi ei kenelläkään ole kannuksia niin ei tarvitse operoida. 

Kaikki ovat tummana syntyneet joskin muutamien kohdalla olisi pensseli saanut tehdä paremmin tehtävänsä. Yksi narttu on naamaltaan valkoinen vaikka korvat ovatkin värilliset. Sitten on yksi "korvapuolivalkoinen " ja "vasensilmäpuolivalkoinen". Vaikka eihän kaikkien tarvitse toki priimaa ollakaan väriensä puolesta. KF-koirissa ei ole ollut yhtään sinisilmäistä joten mielenkiinnolla seuraan että tuleekos nyt se ensimmäinen. Sinisilmä tulee useimmiten sellaiselle koiralle jolla on valkoinen silmän ympärys siis pigmenttipuutos. Joitakin sinisilmiä on satunnaisesti Suomessakin  syntynyt ja Ruotsissakin juuri äskettäin parikin kappaletta.  Sinisilmä on nollava vika näyttelyissä eikä sitä tule käyttää jalostuksessa.

Reetta hoitaa pentujaan, omia aarteitaan kuin vanha tekijä. Muilla koirilla ei ole asiaa makuuhuoneeseen. Voi että Sirun tekisi niin mieli ! Valitsin Reetalle synnytyspaikaksi koirien sängyn ! Ihan yksinkertaisesti siitä syystä että  sänky on hieman lattiatasosta korkeammalla joten itselleni se oli mukavampaa kuin kontata lattialla( vanhoilla, nivelrikon ) vaivaamilla polvilla. Kätilönä kun joutuu hääräämään koiran tasossa joten polvet ja selkäkin ovat koetuksella. Nyt ei tuntunut missään. Olen kyllä Vahvis-Jukalle joskus vihjaissut että voisi ihan oikeasti tehdä koirille synnytyspöydän. Siis sellaisen sairaalamallisen jonka tasoa voi säätää ylemmäs ja alemmas. Olis kätilöillekin helpompaa. Vaan kun ei sitä nyt tähään hätään ollut niin koirasänky ajoi saman asian. Muutaman päivän saavat penskat ja Renttu viettää tuossa Jukan tekemässä sängyssä. Sen jälkeen muutto peräkammariin. Vaan ei näistä mitään peräkammarin poikia tai tyttöjä tule...!

Tämä pentuehan on järjestyksessä KF Y-pentue. Jaa-a, mistähän sitä keksisi yhdeksän hyvää Y-kirjaimella alkavaa nimeä jotka sointuvat edes jotenkin tuohon kennelnimeen ? Siis ei Ylppöä....Tässä muutama kuva näin alkajaisiksi. Huomenissa seuraa toivottavasti lisää.

1277216.jpg

1277222.jpg

1277239.jpg

1277227.jpg