Viime lauantaina 21.7.07 Siru osallistui Jyväskylässä järjestettyyn kansainväliseen maastojuoksukisaan. Popothan eivät kuitenkaan kisaa kansainvälisestä Cacitista.  Koiria oli yhteensä viikonlopun aikana n180. Ainakin Venäjältä oli osallistujia sekä eräs tuomari Ruotsista. Maisemat olivat huikeat ja pelto hienossa kunnossa. Kuulemma tuomarit pitivät tiukkaa linjaa pisteiden jaossa, niinkuin arvokisoihin kuuluukin.
 770947.jpg
                               Siru valmiina taistoon

Kaksi muutakin popoa eli Carlos ja Manu olivat kisaamassa. Arvonnassa Siru sai ensimmäisessä lähdössään parikseen Carloksen. Jätkähän lähti kuin tykin suusta mutta taasen, jostain syystä heitti "takin naulakkoon" ensimmäisellä kolmanneksella. Siru sitä vastoin pinkoi taas tuttuun tyyliinsä ja "tappoi" ylpeänä saaliinsa. Ensimmäisessä mutkasssa Siru heitti kokovoltin pään ympäri. Hurjalta näytti muttei se menohaluja vienyt ! Pisteitä tuli hienot 237.
Manu siis juoksi yksinään mutta sai hyvät pisteet ja niinpä nämä kaksi kohtasivat finaaliradalla. Siru on todella sisäistänyt kisat sillä ennen starttia se on niin täpinöissään ettei kuule eikä näe mitään muuta kuin pellon ja siellä "juoksevan "pupun. Sitten lähtöpaikalle. KV-kisassa omistajat lähettävät itse koiransa. "Pupu" liikkeelle, Siru sai hyvän startin. Yhdessä vaiheessa sanoin Manun omistajalle että kas vain nehän törmäsivät toisiinsa. Sitten koirat hävisivät näkyvistä, me päästiin taas mönkijän kyydillä pellon toiseen päähän koiria hakemaan. Omasta mielsetäni kumpikin juoksi ihan hyvin. Mutta koska noviisi vielä olen näissä maastojutuissa niin en ymmärtänyt että Manun suorituksessa olikin liikaa häiriköintiä Sirun suhteen. ja niin Manu valitettavasti diskattiin.
Ja sitten odottelemaan lopputuloksia. Ja nehän kesti.....Kun kaikki SA:nkin saaneet palkittiin loppukarkeloissa niin toista tuntia siinäkin vierähti. Maastojuoksuporukat voisivat ottaa oppia agilitypuolen palkintojenjaosta...Popot juoksivat viimeisinä ja niinpä ne tai siis se eli Siru palkittiin viimeisenä. Muttei vähäisempänä sillä Sirun kokonaispisteet 495 oikeuttivat serttiin ja myöskin päivän parhaaseen suoritukseen !!! Olipahan huikeata ! Palkinnoiksi tuli pari säkillistä ruokaa, ruusuke ja pytty joka on korkeampi kuin Siru sekä voittajamantteli joka tietty liian iso Sirulle.
Mikkeliläiskoirat juoksivat tosi hienosti sillä kaksi muuta vipukkaa saivat myöskin sertit ! Voittajakuvia otettiinkin  hienossa kukkaispöydässä. Upea idea ! Kisapäivä oli pitkä mutta kyllä se kannatti !
 770931.jpg
                        Siru voittajakuvassa

Sunnuntaina taas jengi matkaan ja katsomaan agilityn MM-karsintoja Vantaalle. Ehdin nähdä midien neljännen radan sekä finaalit. Kyllä huiput on huippuja ! Parhaimman länderituloksen tekivät Viima ja Anu sijoittuen viidenneksi. Mikkelin värejä puolusti upeasti toinen Anu ja Opri jotka tekivät kummallakin näkemälläni radalla hienot nollat. Silla lailla Anut !!
Pari päivää vierähti Sirun kasvattajan Leenan luona. Tirri oli pyöräyttänyt pienet podengovauvat. Arvaatkaas tekeekö mieli....
Nyt on vajaan kolmen viikon loma johon kuuluu ensi viikonloppuna Mikkelissä järjestettävät agilitykisat. Seuraavina viikonloppuina leireillään eli ensin popoleirillä ja samaten Kuopion näyttelyssä ja seuraavana viikonloppuna onkin taasen perinteisen länderileirin vuoro.