Viron näyttelymatka on siis jo onnellisesti takana. Pettymys täytyy tuottaa Terhille. Ei, mitään "haikarahommia" ei liittynyt tähän reissuun.( Joskin jotain pentuahan tässä kuitenkin jatkuvasti ootellaan...). Jonkinmoisia tilanteita kuitenkin sattui ennenkuin haikara pesässä-kuva saatiin ikuistettua. Muutaman jarrutuksen ja uukkarin jälkeen...  Olispa parempi kamera ( haikailee edelleen...) mutta olipahan kuitenkin meikälle ensimmäinen karta kun näin pesässä haikaran.
Likat pärjäsivät siis todella hienosti ja niinpä sekä Reettaa että Sirua voi tituleerata nyt myös EST M VA:ksi ja mikä parasta niin Reetta on myös KANS VA !!!! Rentukan edellisestä näyttelystä on mekeinpä pari vuotta. Pentue saatiin viime vuonna aikaiseksi, sitä ennen oli märkäköhtu-episodi. Eikä sillä jossain vaiheessa ollut karvan karvaa parran kohdalla. Ei toki vieläkään niin paljon kuin "parhaimpina " aikoina, mutta just ja just riittävästi. Harmi että likkojen arvostelut on kateissa mutta saattavathan nuo jostain vielä esille tulla. Oli muuten hienot arvostelut ! Sirulla kaksi kertaa "suberb" ! Reetasta tuomari Kari Järvinen mainitsi jotenkin että " eräs parhaimmista nartuista rodussaan". Tästä jos mistä voi jo olla ylpeäkin.
  713065.jpg
  713066.jpg
    Tuoreet Eestin valiot Siru & Reetta

Meikä jäi sitten kuitenkin ryhmiin, ensin Sirun kanssa. Ei päästy jatkoon. Sitten sanoin muulle porukalle että menkää jo autoille viemään kamoja, meikä käväisee Reetan kanssa kehässä. Käväisy kesti tällä kertaa kuitenkin "normaalia" kauemmin sillä Kari plokkasi Reetan jatkoon ja loppujen lopuksi kolmospallille !! Upeasti Reetta kyllä esiintyikin. Niin, tietenkin koko muu porukka ei ollut kehän laidalla, eikä kellään kameraa... No, itsepähän "ajoin" ne autoille oottamaan. Kylläpä aikas muikeena palasin keltaisen ison ruusukkeen ja jonkinmoisen palintoläpyskän kanssa autoille. Kova ja raskaskin päivä kruunattiin siis hienosti !
  713095.jpg
    Veikko, Päivi, Inkku ja Tarja sekä koirat vas Calle, Ellu, Penni, Kia-löhven, Camu-briard, Tarjan sylissä Siiri-silkki sekä omat otukset. Leena oli kans kameran takana..

 Tosi kiva reissu siis takana. Yövyimme kaksi yötä Paiden lähellä olevassa majoituspaikassa. Paikan nimi on Esna keidas ja sen sen omistaa suomalaispariskunta Mikkelistä. Edullinen, siisti kaikki mukavuudet omaava talo joista saimme kolme huonetta käyttöömme. Porukkaamme kuului 6 ihmistä, 8 koiraa ( joista 4 briardia) sekä 2 autoa. Tunnelmaa siis oli ! Lauantai-iltana kävimme saunassa ja herkuttelimme grillatulla villisialla ! Se sika muuten jäi vielä metsään... Olis se kyllä takakonttiin vielä mahtunut.... Sinne Callen ja Ellun väliin...
  Nuoret yhdeksän kuukauden ikäiset mustikit saivat kumpikin jun-sertit, Camulle sert, V-Cacib ja Pu-2. Ellulle sert, Cacib ja vsp, Siirillekin sert ja PN-3. Kialle tällä kertaa sileet ykköset.
   Kiitokset mukavasta matkasta koko porukalle !!!
   Kuvia näyttelymatkasta laitan galleriaan joskus ensi viikon puolella

   Nopeasti yritän tätäkin juttua kirjoitella sillä pakkaaminen odottaa taas ! Perjantaiaamuna aikaisin auton nokka kohti agirotutapahtumaa Vöyrillä ( siellä jossain....). Kaikki otukset joutuu ottamaan mukaan mutta onhan nuo tottuneita matkustajia. Vaasan lähellä olevassa mäkissä/talossa sitä vastoin on varmasti hauskaa kun 10 savolaesta immeistä ahtautuu sinne 14:sta koiran kera. Joista vain yksi on ei-länderi, nimittäin Siru.... Mitäs sitä sanotaankaan länderitten sukulaisrakkaudesta... No, siitä sitten juttua ensi viikolla.

 Pitäkää peukkuja te kaikki kotona olevat kaikille ländereille ja tietty Sirkkiksellekin !  Heti perjantaina on Sirulla kaksi starttia ja yhteensä viisi viikonlopun aikana. Jukka se vasta saakin pinkoa sillä kolme länderiä, Reetta, Repa ja Ryti odottavat malttamattomina kartturiaan !