Kuukauden päivät on vierähtänyt sitten viime kirjoitusten. Ei tämä nyt niin hankalaa ole etteikö useamminkin voisi....
Agilityn SM-kisat järjestettiin viime viikonlopun aikaan Ylöjärvellä.  Itse lähdin koko nelikon voimin kannustamaan sunnuntaina niin ländereitä kuin oman seuran MAH:laisia. Harmi etten ollut paikalla jo lauantaina kun joukkuemestaruudet ratkottin. Sillä MAH:n maxijoukkue nappasi kullan ! Ja mikä parasta, joukkueeseen kuului yksi "oikeanrotuinenkin" eli Repa muut ovat...tietty bordercollieita...!  Kolme koirakkoa mukaanlukien Repa saivat nopeat nollat ja asia oli sillä selvä. Onnittelut Repalle kartturinaan Jukka !
Muita KF-ländereitä eri joukkueissa  olivat  medien Bella, Masi ja  Mymlan mutta palkintopallille ei ollut asiaa.
Sunnuntaina "kooähväläisiä" olivat Repan lisäksi Taco maxeissa sekä medeissä Bella, Mymlan ja Ronja. Tämä olikin Ronjan ja ohjaajansa Maariannan agilityuran huipennus eli pääsy SM-kisoihin. Kymppi tuli radalta mutta hauskaa oli ! Ronja taitaapi jäädä eläkkeelle kisoista mutta kenties ensi vuonna jo nähdään Maarianna Ronjan "melkein pikkuveljen" eli Riston ohjaksissa. Harjoittelut ovat ainakin jo alkaneet.
                 679960.jpg
                                                Ronja (KF Rendez-Vous )

 Ronjan sisko Mymlan teki nopean vitosen mutta sillä ei päästy finaaliin. Sitävastoin Bella  teki perusradalla nollan ja pääsi finaaliin. Paineet olivat kovat tyyliin "kaikki tai ei mitään" ja niinpä monta koirakkoa sortui virheisiin. Bella sitä vastoin teki huikean nousun saaden kuudenneksi nopeimman nollan ja siispä lopputulos olikin melkein kympin sakissa eli yhdestoista. Hienoa työtä Bella ja Annariina !
                                 679930.jpg
                                                     Bella (KF Tequila )
              680035.jpg
                                Mymlan (KF Rose d´Amour )
Maxeissa edellispäivän Repa-mestari sai tyytyä kymppiin rimatiputusten vuoksi. Taco ja Maarianna tekivät kauniin nollan mutta finaaliradalla valitettava hylkäys. Hieno viikonloppu kuitenkin nuorelta Maariannalta joka kolmen koiran voimin kisasi ensimmäisissä SM-kisoissaa. Ollapa nuori, nopea ja notkea.........Tai ainakin nopea ja notkea, ohjaajan iällähän ei agissa todellakaan ole merkitystä. Molemmat maxi ovat muuten Helmin poikia ! Johan sen näöstäkin huomaa !
                  679937.jpg
                                        Taco ( KF Unique ) SM07-kisassa
              679944.jpg
                                  Repa ( KF VIP ) SM07-kisassa

 Näyttelyissä käytiin ihan tuossa napurikunnassa Kangasniemellä 9.6. Helteisessä säässä Rajic Branislav, Slovakia, tuomaroi viisi länderiä jotka kaikki saivat ERI:n. ROPin nappasi junnu Rönni ja VSP: toinen junnu eli Caroliina. Oli taas siis svedujen päivä !  Kannustusjoukoissa oli mukana Maisa joka vietti pariviikkoisen sukulaisvierailun Mikkelissä. Hyvää varmasti teki Maisalle olla jonkin aikaa toisissa olosuhteissa. Maisa on aivan ihastuttava nuori neiti jolla välillä tulee sellaisia hetkiä jolloin Maisa varmaankin luulee että taivas tippuu päähän... Huolimatta iloisuudestaan ja leikkisyydestään niin hetkittäin tulee eräänlaisia arkuuskohtauksia. Senpä takia Maisaa kuskasinkin niin kannustamassa näyttelyissä kuin agikisoissakin kuin myös harkkakentällämme. Alkuihmettelyn jälkeen ihan reipas neiti. Maisakin aloitteli näyttelyuraansa TiinaHoon:n luotsaamana. Pari punaista nauhaa tuli Putkosen Juhalta joka tykkäsi että saisi olla "lihhoo enemmän luitten ympärillä ". Maisa syö kuin hevonen mutta ikiliikkuja kun on niin ei liho sitten millään. No, antaa ajan kulua. Carolla sitä vastoin ei ole noita hoikkuusongelmia. Ei se lihavakan ole mutta vahvaluinen ja "isonahkainen " !!!!! Kuulemma isoisänsä Samba omistaa myös tällaisen "suuren palttoon"...
Welmu eli KF Waltari pokkasi ensimmäisessä valioluokan koitoksessaan puna-keltaisen ruusukkeen Lilian Hannisteen tuomaroidessa. Melkein pikkusisko Luna toi samaan Welmusten perheeseen lisää ruusukkeita sertin ja VSP:n muodossa. Näyttely pidettiin  myöskin lauantaina 9.6 mutta hieman pohjoisempana Mikkelistä katsoen. Onnittelut Welmus-perheelle !

                  679877.jpg
                                                 Rönni ja Caro Kangasniemellä
              679977.jpg
                                 Opri, Rönni, Caro, Gabriel ja Mila
               

Vidoinkin olen lisännyt uusia kuvia galleriaan. Kohdasta 2007 pääsee uusiin kansioihin eli "agilitykuvia" josta taasen omiin alikansioihin. "Soramontulla"-kansiossa kuvia kun Maisakin oli vielä kuvioissa mukana. "Näyttelyt"-kansiossa sitten omana osionaan Kangasniemen kuvat. "Kromis in UK"-kansiota päivitetty alikansiolla "Kromis in agility ". Siellä muutamia otoksia sekä Kalasta että Mikosta jotka siis asustelevat Englannisssa. Vihdoinkin sain muutamia kivoja agilitykuvia niin Reetasta kuin Sirustakin. Kiitos meidän seuran Tiinalle joka pitkällä putkellaan kuvasi meidän harkkoja. Tiina taitaapi tulla myöskin agirotuun parin viikon päästä. Toivottavasti sieltäkin saamme sitten lisää ihan oikeita kisakuvia. Onneksi nykyisin suuremmissa kisoissa ainakin on hyviä kuvaajia hyvillä välineillään joten toive saada omakin koira kuviin saataa toteutuakin. Millään pokkareilla kun ei todellakaan saa aikaan kunnon kuvia nopeasti liikkuvista kohteista. Kova hinku saada kunnon kamera ei ole ainakaan laantunut......

Nyt on juhannusaatto eli kesä parhaimmillaan. Tänä viikonloppuna ei koirakoitoksia olekaan ellen lähde katselemaan Mikkelissä järjestettäviä perinteisiä ratajuoksukisoja. Niin, kuulunhan minäkin mikkeliläisiin vinttikoiraharrastajiin ja Siru edustaakin maastokisoissaan MIVIKS:iä. Heinäkuussa taitaapi olla yhdet kisat ellei juoksu pukkaa päälle.  Seuraavana viikonloppuna pyörähdetään taasen näyttelykehässä Sirun ja Reetankin kanssa, ihan ulkomailla...... Milloinkohan Reetta olikaan viimeksi näytelmissä...???

                                 679981.jpg
                                                     Siru  (Kirmix Dana )
               679982.jpg
                                 Reetta  (KF Veni-Vidi-Vici )
               680288.jpg
                        Kala ( KF Valeriana ) doing agility in UK

                      Hyvää Juhannusta kaikille, hyttysistä huolimatta !  Meillä niitä riittää....