Käytiin siis Mansessa Ensimmäisenä kehässä oli narttupennuissa Caroliina jolla tuomarina Dusan Paunovic ( kotimaa Serbia-Montenegro...). Montakohan länderiä kyseinen tiukkailmeinen mieshenkilö olikaan ennestään nähnyt taikka sitten arvostellut ? Caro esiintyi taas erittäin mallikelpoisesti, "imukupit" olivat taasen käytössä pöydällä ja liikkeet suoritettiin kauniisti ravaten. Arvostellussa kaikki oli vain positiivista ja niin lähdimme kehästä niin kupi kuin paras-pentu-ruusukkeiden kera ! Stellakin esiintyi tosi hienosti ja sijoittui kolmanneksi.
Hieman mietitytti ko tuomarin suhtautuminen nuoriin uroksiin sillä niitä hän ei laittanut ollenkaan paremmuusjärjestykseen vaikka kaikki kolme saivat EH:n. Pieni "keskustelunpoikanen" kahden veljeksen kesken punaisten nauhojen jaon jälkeen riitti siihen että tuomari ei sijoituksia tehnyt.  Itse kehätilanteessa veljekset käyttäytyivät toisiaan kohtaan hyvin mutta loppumetreillä tuli sitten tämä pieni kohtaus. Hieman liian kriittinen oli kyllä tuomarin arvio. Vaikkakin olen sitä mieltä että jos menestystä haluaa niin kaikki örinät ( vaikka olisikin koiralle kuuluvaa jutustelua) ja pörinät pois kehätilanteessa. Temperamenttia saa toki olla ja länderille jopa suositeltavaakin. Pientä pilkettä silmäkulmaan siis...!

Podengoja oli ranskalaiselle Jean Luis Brassat Lapeyriere´lle ilmoitettu huikeat 19 kappaletta. Oli vain tosi hidas, kehä oli puolitoista tuntia myöhässä. Ja kiire kun oli ettenpäin...Taisi tykätä suomalaisista koirista koska suurin osa lähti kehästä ERI:n kanssa, vaikkakin olivat erityyppisiä koiria. Kohokohtana oli Sirun Konsta-isän tapaaminen. Konsta on saavuttanut huikean iän, 15 vuotta ja 3 kk !! Toki naama oli harmaantunut eikä karvakaan ollut parhaimmillaan mutta ne liikkeet ! Kyllä moni nuorempi kalpenee Konstan liikkeille. Saavutuksena ansion mukaisesti eli  ERI sekä paras veteraani. Konstan päätyyppikin on juuri se mikä minua ainakin popoissa miellyttää. Kiitokset Tammisen Tiialle että saatiin myöskin kuvattua niin Siru kuin isänsä sekä myöskin Konstan kaksi poikaa, Filho ( Sirun veli) ja Carlos. Onnittelut Carlokselle josta  leivottiin Suomen muotovalio !
Siru ei ihan siihen vielä päässyt mutta melkein, tuloksena PN-2, v-sertti ( narttujen voittaja oli junnuluokasta)  ja CACIB. Tosi tyytyväinen olin taas Sirun hienosta esiintymisestä !
   473317.jpg      473319.jpg                  
     Konsta ja Siru  Reetan sylissä                             Carlos, Filho, Siru ja Konsta 

       473315.jpg Konsta ja Siru
                   
Ja mihinkäs sitä kiire oli ? No tietenkin länderinpentuja katsomaan. 5.5-viikkoiset Jazzmon F-pennut olivat tosi lupaavan oloisia, kauniin värityksen omaavia sekä ennenkaikkea niillä oli hyvä vahva pääntyyppi joka mielestäni "läntsyillä" kuuluu ollakin. Onneksi olivat kaikki jo varattuja....!