Menneellä viikolla on paljon tapahtunut. Maanantaina 4.9.06 saapui Riikan ja Markon  mukana Kirsi Liikanen tekemään pentutestausta. Mielenkiintoinen ja jännittäväkin kokemus, niin myös minullekin eikä vain pennuille !

Ensimmäisessä osiossa pennut laitettiin yksitellen vieraaseen paikkaan eli meillä siihen sopi autotalli. Siitä tulikin varsinainen extreme-rata autonrenkaineen, lumikolineen, pahvilaatikoineen, peltipurkkeineen ym romuineen. Lelujakin oli ripoteltu hujan hajan. Tila oli hämärä,tosin oven raosta pilkisti valoa,joka hieman häiritsi joitain pentuja. Itse vein pennun keskelle lattiaa, poistuin sanomatta sanaakaan ja Kirsi jäi tekemään havaintojaan ja kurkkimaan oven raosta. Olisikohan reilut viitisen minuuttia tuohon kulunut per pentu ? Jokainen siellä itkeä pillitti, kuka enempi kuka vähempi. Joku pentu oli kuin päällä lyöty kun hain sen taas "päivänvaloon ".

Sitten pennut väsähtivätkin, tosin olivat jo ehtineet riehua ennen ykkösosiotakin. Juotiin kahveet ja pennut vain nukkuivat. Mutta oli aika siirtyä toiseen osioon,  kaikesta huolimatta. Sisälle tupaan tehtiin pieni karsinan tapainen tila, johon Riikka kantoi kunkin pennun yksitellen. Itse yritin olla takavasemmalla mutta kuitenkin lähellä jotta pystyisin seuraamaan testiä ja kuvaamaan kameralla. Marko taasen videoi tilanteet. Testiin kuului 10 eri osa-aluetta: sosiaalisuus, seuraaminen, kiinnipitäminen,sosiaalinen dominanssi, nostaminen, saalisvietti, kivunsietokyky, ääniherkkyys, uteliaisuus ja fyysinen tarkastus.Xcellent sattui olemaan ainoa pirteä ja sai siksikin "pointsit kotiin ", muut vain haukottelivat aluksi. Tosin jonkinmoista heräämistäkin tapahtui testin edetessä. Ammattilaisena Kirsi pystyi kuitenkin tulkitsemaan pentujen toimintaa vaikkei kaikkien vireystila parhaimmillaan ollutkaan.

Loppuraportin mukaan pennut olivat reippaita,sosiaalisia ja osittain  itsenäisiä pentuja ( minkä toki olin omasta mielestänikin jo havainnoinut..).Jollain oli selvästi enempi dominanssia,varsin tanakasti nuo hännät pystyssä olivatkin ! Pelkuruutta tai arkuutta ei ollut havaittavissa. En tosin ole itse paras mahdollinen henkilö tulkitsemaan kaikkea mitä testitilanne osoitti,meikäläisen ajatukset perustuvatkin "mutu-tuntumaan ". Kopiot raporteista laitan pentujen ostajille, iltalukemiseksi. Mielenkiintoinen  tilaisuus. Jonkinmoista seurantaa tulisikin omistajien tehdä jotta voisi verrata tuloksia tähän ensimmäiseen testiin. Jään mielenkiinnolla odottelemaan mitä omistajat raportoivat pentujensa kehittymisestä kuukausien tai jopa vuosien kuluttua.

Tiistaina 5.9.06 oli toinen jännityspäivä. Ruokolahden eläinlääkäriasemalle  lähdimme ajelulle Mallan, viisikon ja Sirun kanssa. Viisikko sai sirut, terveystarkastukset, eläinpassit sekä silmäpeilaukset. Samoin Sirulle peilaus. Ja huh, kaikki olivat kaikilta osin terveitä !  Nyt pystyi taas vapaammin hengittämään. Kiitokset ihanalle eläinlääkäri Jaana Pätilälle henkilökuntineen !  Varmasti jäi positiivinen kuva pennuillekin tästä ensimmäisestä eläinlääkärireissusta. Mitä nyt "swedu-svensson"  taas tapansa mukaan kiljui koko menomatkan ja tietty myös tutkimuspöydällä. On se aika "minä itse-tyyppi " !  Takaisin tullessa sekin jo hiljentyi...!

Perjantaina 8.9.06 saapuivat kolmen pennun uudet omistajat hakemaan omiansa. X-ray ( Risto) lähti Ulla Tuomisen mukaan Helsinkiin jossa odotti Ronja-länderi ( KF Rendez-Vous ). Xantippa lähti Riikka ja Marko Honkarannan mukana Vihtijärvelle jossa odottelivat  Kide-mali ja Desi-sheltti.  Bettina Lommi ja Harri Järvinen hakivat Xanten Saloon missä kani-kaveri jo odottikin. Lauantaiaamuna 9.9.06 saapui Heikkisten klaani kera Masin ja Jepun. Xanadu eli kotoisammin Maisa Marjatta lähti Kuopijoon Frogmortons kennelin uudeksi jäseneksi. Maisa lähti ns sijoituskoiraksi Heikkisille. 

Tätä juttua kirjoitettaessa on lauantai-ilta vaihtumassa sunnuntaiksi. Hiljaista on kun vain tuo Xcellent jäi. Ja kas kummaa, sehän ei enää kiljukaan !!! Mutta sekin lähtee seuraavana viikonloppuna ihan tuonne länsinaapuriin asti ... No onhan kotona toki vielä Reetta ( kohta karvaton ),Helmi-mummu ja Hiski-setä tjms. Sekä kissat Hissu ja Sanni. Ja vielä Pulla-naaraspentukin joka jo uskaltaa tehdä tuttavuutta koiriin !

 Nyt on sitten tämä ns loma loppu ja työt kutsuvat maanantaina. Pääsee rauhoittumaan......

Kuvagalleriaan olen lisännyt uusia kansioita: X-pennut Armaanissa 3.9 / testikuvia 4.9 / eläinlääkärissä 5.9 / Maisa + muut 7.9 / ja kotiinlähtö 8.9 johon kuuluu myös Maisan lähteminen 9.9.06.

Perjantaina Marko otti yksittäiskuvia jokaisesta pennusta.Jahka niitä saan itselleni niin laitan niitä pentujen omiin kansioihin. Toivottavasti omistajat lähettävät vastaisuudessa kuvia pennuistaan niin saa päivitettyä niiden kansioita ja samalla seurata niiden kehittymistä.

Käykääpäs kurkkimassa !