Ihmeiden aika ei taidakaan olla ohitse kun vihdoinkin tulin tänne blogia päivittämään. Joo, kesähelteillä ei jaksanut/viitsinyt yhtään kauempaa kotikoneella istua kuin pakolliset sähkiksien lukemiset. Lupasinkin että kunhan syyssateet alkavat ja ilmat viilenevät niin blogiin alkaa taasen tulla päivityksiä. Ja näinhän on siis tapahtunut. Raportointia olisi toki ollut vaikka ja miten paljon.... Mutta taidanpa aloittaa ihan viimehetken kuulumisista.

Kuten otsikkokin kertoo niin KF-jengi on taasen saanut uusia jengiläisiä :). Reetan penikat kun oli saatu melkein jo maailmalle niin seuraavia jo suunniteltiin. Niinpä juhannuksen hujakoilla Caroliina ( Dreamwishes Carolina ) pääsi heilastelemaan Riston ( KF X-Ray ) kanssa. Itse en ollut kyseistä heilastelua todistamassa kun olin samaan aikaan Team-Vitikaisen kanssa puolentoista viikon reissulla Tanskan Maailmanvoittajanäyttelyssä. Hienosti hoiti Ripalainen juhannusheilansa kanssa hommat ja niin menetti Risto poikuutensa :). Toki hengessä olivat mukana niin Riston Ulla-omistaja kuin myöskin Caron tukijoukot Malla ja Jukka. Carolla kun tuppaa juoksut olemaan vain kerran vuodessa niin yhteistuumin päätimme yrittää juuri tästä juoksusta Carolle sen toista pentuetta. Alla on kuva nuoresta parista tämän vuoden agirotu-tapahtumassa Ylöjärvellä. Pullat olivat jo hyvin uunissa...:)

Eikä osoittautunut Risto tuhkamunaksi sillä sunnuntaina 29.8 putkautti Caroliina kahdeksan kaunista ja komeaa pentua. Sukupuolijakautuma meni fifty-fifty :) Kaikki ovat tumminasyntyneitä, muutamalla on ruskeaa väria jopa hiukan liikaakin. Tässä koko kööri Caron hellässä huomassa:

Urokset:

Nartut:

Kaikki:

On tämä vaan niin outoa kun miettii että edellisellä kerralla Caron kahdeksasta pennusta kuusi oli vaaleinasyntyneitä. Caron lähisuvussa on monia blondeja joten niiden esiintyminen ei toki ollut mikään ihme edellisellä kerralla. Tosin juuri Riston kanssa oletin niitä syntyvän suuremmalla todennnäköisyydellä kuin Repan kanssa. Repahan ( KF Vip ) on edellisen Z-pentueen isä. Mutta ei voi koskaan etukäteen tietää mitä tulossa on vaikka taustat olisi miten hyvin selvillä. Caro oli kuuliaisella päällä, kuten nartut tuppaavat olemaankin..., eikä aloittanut synnyttämään lauantaina joten pääsin käymään Mervin kanssa länderien päänäyttelyssä Tervakoskella. Milka oli mukanani ja olen tyytyväinen sen saamaan eh-1:seen. Tämähän oli vasta sen kolmas missikisa, agility kun on kuitenkin sen päälaji. Osamistaja-Tiia oli myöskin iloinen sillä nythän se agilityvalionarvoon vaadittava näyttelytulos on plakkarissa. Tosin tarvitaan toki niitä agituloksiakin..:).

Tanskan reissulla Milka oli mukana vain agilityssä, kuten Reetta-äitinsäkin ja siellä Milkyway nousi kakkosluokkaan :). Niin Milka kuin Reettakin kisasi joka päivä, kisoja oli siis neljänä päivänä. Reetta saavutti kasan vitosia ja hyllyjä mutta myöskin nollia ja pari serttiäkin :). Valitettavasti Tanskan sääntöjen mukaan ei tulla valioksi yhdellä sertillä vaikka olisikin jo jonkun toisen maan valio ennestään vaan niitä tarvitaan kolme !!!???. Reetta teki todella hienoa työtä Tiian kanssa varsinkin kun ottaa huomioon että sillä oli vasta 10-viikkoiset pennut. Loppua kohti vaan paransi joten kisojen olisi pitänyt kestää vielä toiset neljä päivää :). Tanskaan veimme Gitelle ja Thorleifille heidän uuden Medina-pentunsa ( KF Charon ) keväällä auton alle jääneen Yackon tilalle. Medina oli reipas tyttö ja kotiutui hetimiten uuteen kotiinsa. Ehdimme käydä katsomassa agilityharjoituksia Tanskan malliin ja samalla Tiia pääsi ottamaan suurempia höyryjä pois niin Reetasta kuin Milkastakin. Tosi mielenkiintoista oli seurata harjoituksia Tanskan suurimmassa agilityseurassa jonka puheenjohtaja Thorleif on. Joten suurella todennäköisyydellä myöskin Medinasta tulleen agilityländeri :). Samaisella kerralla tapasin myöskin Yackon seitsenkuisen urospennun joka vaikutti varsin lupaavalta. Onneksi Yacko ehti jättää tämän yhden pentueen Tanskaan ennen auto-onnettomuutta. Toinenkin nuori narttuländeri bongattiin reeneissä. Se oli Suomesta viety Mimimaxin Vilman pentu. Agilityreenit näyttivätkin sujuvan mukavasti! Seuraavassa kuvia Tanskan reissulta:

Tiia Reetan kanssa agireeneissä DKK-Vibyn kentällä:

DKK-Viby´n logo yhdistyksen huoltorakennuksen seinässä:

"Nami-kone" Tanskan malliin. Harkkaamassa nuori narttuländeri:

Gitte ja Medina:

Tiia & Milka reeneissä...:):). Palloko hukassa...???

Yacko´n urospentu Elvin:

Tanskassa tapasimme myöskin brittitutut Bobin ja Cydin jotka olivat tulleet Herningiin kahden länderinsä kanssa. Reetan Kala-sisko oli ilmoitettu niin näyttelykehään kuin parina päivänä agilitykisoihinkin. Sen puolitoistavuotias Hippo-urospentu oli myöskin mukana ihan vaan turistina. Harmi ettei se voinut osallistua näyttelykehään koska sillähän ei ole virallista FCI:n rekisterikirjaa koska on sattunut syntymään Englannissa missä länderit eivät vielä ole saaneet virallista statusta. Bob ja Cyd työstävät ahkerasti tämän asian parissa ja toivotaan että vielä koittaa se päivä jolloin länderit ovat myöskin briteissä viralline rotu. Paljon vaatii vielä töitä ja eteenkin uusia koiria johon onneksi tuli helpotusta Taika-tyttösen muodossa. Se on kotoisin Cierimon A-pentueesta ja osaltaan tuo hieman uutta verta brittien kantaan. Odotin innolla nähdä Kala jota en ollut nähnyt sitten Ranskan matkan seitsemisen vuotta sitten jolloin vein Kalan Griffineille. Silloin järjestettiin Lievini ´ssä agilityn MM-kisat jonne siis matkustin viemään Kalan sen uusille omistajilleen. Eihän Kala toki nyt minua enää tuntenut tai edes Reettaa. Vaikka sisarukset olivatkin erottamattomat reilun kymmenen kuukauden ajan. Näyttely ja agikisat loppuivat aikanaan ja meikäläiset saapuivat kuka mitenkin koti-Suomeen ja Griffinit kotiinsa. Taika oli kotiutunut hyvin uuteen laumaansa. Mutta jo seuraavana viikonloppuna sain surullisen meilin.... Kala oli yllättäen kuollut..... Ei voinut olla todellista ??? juurihan sen näin ja se oli täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Näyttelykehässä esiintyi Cydin kanssa todella upeasti liikkuen saaden exc3:sen ja agilityssä näin sen pinkovan kakkosluokkaan. Ironista tässä oli että edes kerran ehdin Kalan näkemään. Monta kertaa olipitänyt mennä sitä katsomaan Englantiin. Niin poistui Englannin ensimmäinen länderi aivan liian varhain. Onneksi se ehti jättämään Mikko-pojan kanssa monta kaunista jälkeläistä joista siis näin Tanskassa yhden eli Hipon. Jos muutkin brittien länderit ovat Hipon tapaisia niin hyvällä alulla on heidän kantansa. RIP Kala !! 

Kala ja Bob Herningin agikisoissa voitettuaan luokkansa:

Neljä länderiä eli vas Hippo, Kala, Milka ja Reetta:

Hippo of Heikym and his handler Cyd :

Bob, Cyd, Tiia ja ländereitä:

RIP  Krumme Furche Valeriana "Kala" :

Herningissä oli mukana ländereitten lisäksi myös podengot Siru ja Rover jotka osallituivat niin MV-näyttelyyn kuin edellisenä keskiviikkona järjestettyyn vinttikoirien erikoisnäyttelyyn Fredericiassa. Siellä Sirusta leivottiin Tanskan valio kera ROPin :) Rover sai tyytyä sitävastoin VG1:seen.

Uusi Tanskan valio Siru vas (Rover oik) sekä varsin maistuvat palkinnot !

Lauantaina olikin sitten kiire päivä kun sekä länderit ja popot olivat kehässä. Hetikohta länderikehän jälkeen minun oli kiirehdittävä tietenkin kaikista kauimmaiseen halliin länderikehästä ja niinpä small-talk länderistien kanssa jäi omalta osaltani varsin vähäiseksi. Harmi sillä siellä olivat paikalla niin Ruotsin kuin Saksan tuttujakin. Hedda ( KF Yentl ) sijoittui valionartuissa toiseksi heti suomalaisen Jazzmo "Ennin" jälkeen. joka sai narttujen MV-tittelin. Heddan Anki-omistajan ei kuitenkaan tarvinnut lähteä kotiin ilman titteliä sillä Brasse-uros veti ropin ja siis urosten MV-tittelin. Ländereitä oli paikalla reilut parisen kymmentä tuomarin ollessa sveitsiläinen Christine Rossier. Muutama varsin mielenkiintoinen uroskin tuli bongattua... Podeja oli jopa vähemmän kuin ländereitä ja porukka oli varsin suomalaisvoittoista. Tuomarina oli norjalainen joka ei jostain syystä ollut vetänyt koiria. Rover teki todella temput saavuttaen parhaan urokset arvon ja siten siis MV-2010 tittelin. Ropin vei oikeutetusti todella nätti nuorten luokan narttu Krullets Cajsa. Siru oli avoimien narttujen kolmas siis exc3 kahden suomalaisen jälkeen. Ville-"ketunpoika" sai tyytyä vara-cacibiin mutta olihan sillä toki jo taskussan edellisen vuoden MV-titteli. Ropposesta ei tullut Tanskan valiota koska se ei ollut vielä saavuttanut FIN MVA-titteliä. Saas nähdä yritetäänkö edes sitä kalastellakaan...?

WW-2010 Readwald Ronaldo "Rover ":

Koto-Suomessa Rover sitten vihdoinkin saavutti FI-valion- arvon Heinolassa elokuussa ja viikkoa myöhemmin sai vielä kolmannen Suomen cacibinsa Tervakoskella. 

Tanskassa pääsimme käymään porukalla mökkimme ( oikeammin ihan hulppea talo ! ) lähellä olevassa eläintarhassa Givskud´ssa. No nyt ei tarvitse meikäläisenkään lähteä Afrikkaan katsomaan paikallisia eläimiä ja eteenkin leijonia sillä niitä pääsimme seuraamaan safarilla. Omalla autolla suoritettuna se oli tosi mukavaa ja mikä erikoista niin kaikki neljä koiraamme sai olla mukana !!! Tosin ne joutuivat odottamaan kennelhäkeissä kun ajoimme leijonien aitaukseen mutta muuten ne saivat kuljeskella kytkettyinä missä tahansa muualla eläintarhan alueella. Ei taitaisi onnistua Korkeasaaressa...??? Kyllä ne leijonat olivatkin mahtavia. Ellei auton ikkunat olisivat pakosti olleet suljettuina olisin voinut vaikka rapsuttaa yhtä naarasta...). Näin meitä leijonia joskus haukotuttaa:

Vitikaisen Pekka kuvasi Tiian,meikän ja Eemelin sekä koiruudet:

Nyt taidetaan olla jo pikkutunneilla maanantain puolella joten jatkan näitä päivityksiä lähipäivinä. Lupaan...! Sitä ennen halukkaat voivat käydä katsomaassa tuolla galleriassa kohdassa KF D2-pennut kuvia vastasyntyneistä Caron ja Riston penneleistä. Jatkoa seuraa siis lähipäivinä. Vielä yksi kuva Tanskanmaalta. Kuvassa Tiia ja länderit Reetan saavuttaessa kolmossijan ja nollan jossakin kisassa.... Startteja Reetalla taisi olla parisen kymmentä..... Voittaja alla on suomalainen Sini ja Sonic-sheltti !