Heti ensimmäiseksi pitää kertoa upeista tuloksista KF-ländereiden osalta. Saksan Dortmundissa pidettiin viikonloppuna kansainvälinen EurooppaSieger näyttely kuin myöskin kansallinen näyttely. Ruotsalaistunut KF Yentl "Hedda"  kävi näyttämässä rodun kotimaassa mallia kuinka upea länderi voikaan olla näyttelyissä. Saman perheen uroksen Brassen ( Dreamwishes Brasse ) kanssa koirat puhdistivat pöydät kumpaisenakin päivänä ja saavuttivat EurooppaSieger 2010-tittelit. Enkä yhtään ihmettele kun miettii saksalaisten ländereitten ulkomuodollista tasoa. Serttejä Hedda ja Brasse saivat yhteensä kolmet sillä lauantaina saatu yksi sertti vastaa kahta serttiä. Hieman ovat hakusessa Saksan näyttelysäännöt mutta ymmärtääkseni Ankin länderit tarvitsevat vielä yhdet sertin tullakseen Saksan valioiksi. Ennestään jonkun maan valio ei todellakaan tule vain yhdellä sertillä Saksan valioksi vaan niitä tarvitaan neljä. Lauantaina länderit tuomaroi Boris Spoljaric ja sunnuntaina Hassi Assenmacher joka tunnetusti on ennenkin tykästynyt suomalaisista ländereistä. Ja sitähän Hedda toki on kuin myös Brassekin sukunsa kautta. Eurooppa-näyttelyssä oli ilmoitettu 14 länderiä ja sunnuntaiksi 13 joista noin puolet oli glatthaareja.  Grattis Anki och Hedda & Brasse !!!

Heddasta leivottiin Ruotsin valio parisen viikkoa sitten

Agilitypuolelta sain tänään Maariannalta iloisen viestin että Risto ( KF X-Ray ) on noussut, vihdoinkin.... kakkosluokkaan. No, jo oli aikakin .  Viimeinen nousunolla ykkösistä kakkosiin tuli vieläpä voitolla. Ristohan kisaa maxiluokassa jossa useimmiten on enempi kisailijoita kuin mediluokassa. Nyt kun on tarpeeksi harjoiteltu ykkösissä niin eiköhän kakkosradat suoriteta hattutempulla ja päästään sinne kuninkuusluokkaan laittamaan "beeceille" kampoihin....???

Risto länderitten kisoissa. Kuvaaja Auvo Kuusinen

Medipuoleltakin kuuluu huikeita. KF Yolander "Hikka"  Kaisa kartturinaan on saavuttanut oikeudet kisata tänä vuonna arvokisoissa !!! Viikonloppuna Hikka sai tuplanollat ja niinpä vaadittavat määrät nollia on kasassa. Aivan uskomattoman upeeta vain reilut kaksivuotiaalta koiralta. Superonnittelut Hikalle ja Kaisalle. Tässä muutama kuva Hikasta:

Hikka Purinalla 02.04.2010

Hiks & Kaisa kesällä-09

Nuo kolme edellämainittua länderiä ovat muuten kaikki Rentukan jälkeläisiä.  Ja sitten näihin Reetan nykyisiin penneleihin. Pentulaatikko on nykyisin pentuhuone eli pentula. Jukka kävi laittamassa muovimattoa huoneen lattialle jottei suurempia "vesivahinkoja" tulisi. Neljä viikkoa on juuri tullut ikää. Perjantaina koitti Roverin kauan odottama päivä kun se pääsi pentulaan nuuskuttelemaan penneleitä. Tunnollisesti se on aina pyrkinyt pentujen luokse mutta päättäväisesti on Reetta sen estänyt. Mutta nyt taisi Reetan mielestä olla aika kypsä. Itse asiassa Reetta taitaakin olla vain tyytyväinen kun joku muu on kiinnostunut pentuja leikittämään... Kyllähän Sirukin pentulaan pääsi mutta Rover se vaan on niin intona noihin pikkukoiriin :). Tiia ja Eemeli kävivät perjantaina nuuskuttelemassa "papaatteja". Ihan vielä ei Renttu ollut lähtemässä Tiian mukaan akiliitoon vaan eiköhön senkin aika paikkoin tule...

Tiian Eemeli-pojan syli täynnä "papaatteja"....

Tiian sylissä "ceekakkoset"

Halijono

"Mul on jo paljon asiaa " 

Tuonne kuvagallerian puolella laiton 80 kuvaa pentusista ajalta 1.5 - 8.5.2010 joten sinne vain kurkkimaan !!!

Pitää nyt vihdoinkin laittaa kuva uudesta "cibistä " eli kansainvälisestä valiosta. Siru käväisi pikareissulla maaliskuun lopulla Kirstin & Ville-podengon kanssa Riikassa. Eikä hukkareissu ollutkaan. Ville plokkasi ropin ja Siru vsp:n ja  sen puuttuvan viimeisen cacibin  C.I.B.-titteliä varten. Samalla kumpainenkin sai lisää titteleitä eli Latvian valion ja Latvian voittaja-10. Kiitokset Kirstille Sirpa-Annelin roudaamisesta maailmalle.

C.I.B. * Fi, Ee, LV M VA, EuJv-06, LVV-10 Kirmix Dana "Siru"

Ihan pakko on tällasetkin "melkein" perhekuvat laittaa esille. Vapun aikaan meillä kävi tällainen podengoneitonen visiitillä. Ja tietenkin Rover ja Siru "adoptoi" kyseisen neidin joka on kotoisin Caramelon-kennelistä