1853243.jpg

 

Taco  ( FIN M Va MV-06 Krumme Furche Unique )  & Maarianna ovat tehneet huipputyötä viimeaikoina. Loppuhuipennus tapahtui sunnuntaina Järvenpään agilitykisoissa jossa Taco voitti maksiluokan hyppykisan ja saavutti tällä voitollaan valiotittelin. Jäi niitä bordercollieitakin taakse....Mahtavan upeat onnittelut  kumpaisellekin ja muillekin taustajoukoille !! 

Taco on (vasta....) reilut seitsemän vuotias ja nyt parhaimmillaan agilityssä Joskus muinoin ei yhteistyö aina ollut niin sujuvaan Maariannan kanssa mutta aika ja harjoittelu ovat tehneet tehtävänsä.  Tunnetusti länderi paranee vanhetessaan ja joskus kannattaa "kiirehtiä hitaasti".

Taco on neljäs Helmin agilityvaliojälkeläinen Masin ( KF Sans Rival ), Repan ( KF VIP ) ja Reetan ( KF Veni-Vidi-Vicin ) jälkeen. Muita KF-agivalioita ovat Mymlan ( KF Rose d´Amour ) ja Bella ( KF Tequila ).Ei hullummin, Helmi-Orvokki !

1853249.jpg

Taco SM-kisoissa 2007. Kukahan oli kuvaajana....?

 

Pysytään agilityssä. Myös Mikkelissä kisailtiin viikonloppuna. Vitikaisen Tiia halusi kokeilla minkälaista on kisata "pikkukahjon" eli Reetan kanssa. Parit kerrat kävin Varkauden kentällä missä Tiia kokeili Rentukkaa ja ei kun kisaamaan Mikkeliin. Lauantaina oli kaksi agilitykisaa. Eka rata oli tosi hyvä mutta kepeillä tapahtui kompurointia kun Reetta bongasi tokan välin. Ne keppien avokulmat tunnetusti ovat pahoja.... Mutta tosi siistiä kun ottaa huomioon ettei yhteisiä harkkakertoja ollut kuin nuo muutamat. Medikoiria oli muistaakseni 25 ja Tiialla oli vielä omat kettispojatkin baanalla joten kiirettä piti.

Toinen rata sitävastoin sujui ihan superhienosti ja Tiia oli kuin hangon keksi kun radalta saapui ! Nolla tulos. Wautsi ! Sitten odottelimme muiden koirakoiden tuloksia ja niin siinä sitten kävi että Tiia & Reetta voittivat luokan. Hienoa työtä Tiia ! Kyllä taasen meikäläinen jännitti radan reunalla. Paljon pahempaa kuin jos itse kisaisi. Luokassa toiseksi tuli hienosti Mikkelin oma poika eli Ryti myöskin hienolla nollalla.

1853299.jpg

Vas Tiia & Reetta, toisena Ryti & Jukka, kolmantena Pontus & Taisto. Tuomari Hannele Lummeranta

Sunnuntaina pääsin itsekin baanalle Sirun kanssa. Mikä hauskinta niin kilpailemassa oli toinenkin pikkupopo karkkari Yo-Yo sekä lyhytkarvainen versio Stanley. Yo-Yolta puuttuu kolmosluokkaa varten yksi nolla kakkosista mutta sitä ei nyt tällä kertaa kuitenkaan tullut. Stanley sitä vastoin kisaa jo kolmosissa, ensimmäisenä pikkupopona. Sirunkin nolla oli niiiin lähellä että.... mutta yksi takanaleikkaus ennen hyppyestettä meni pipariksi ja niinpä tuloksena vitonen mutta voitto kuitenkin. Toinen rata sitävastoin meni ihan pers.....een, mutta se siitä. Hauskaa Sirulla taasen oli ja sehän on pääasia.

1853335.jpg

Pikkupopot Mikkelissä: vas Rover, Yo-Yo, Stanley & Siru