Yleisön ( siis kaiman, heh...) pyynnöstä ilmoitettakoon että lauantaina 12.7.08 tapahtui Mikkelissä ihmeitä kun Siru alias Sirpa-Anneli ( tämän inside jutun ymmärtää MV-näyttelyreissaajat..) ylsi/pääsi/joutui minikakkosluokkaan. Tämä tapahtui KooKoo99:n kisoissa heti aamutuimaan. Ensimmäisellä hyppisradalla Sirpa-Annelilla oli niin kova draivi päällä ettei se mennytkään kepeille vaan putkeen josta siis hylly. Toinen rata olikin agilityrata ja sinne lähdettiin ilman paineita. Ihmetys oli suuri kun koiruus kulki ilman suurempia virheitä ja tuloksena puhdas rata. Lopputuloksissa olimme kolmansia, kaikkiaan kisailijoita oli miniykkösissä 17. Serttiä siis pukkasi :). Ihmetystä luokkanousu oli sikälikin kun edellisistä Sirun kisoista oli kulunut suurinpiirtein vuosi eikä olla reenattukaan kuin nimeksi. Mutta vanha sanonta: lahjattomat reenaa, taisi pitää paikkansa.... Kyllähän sitä kakkosluokkaakin täytyy joskus kokeilla kun siellä oikeus nyt on kisata. Vaan nyt se kilpailu sitten kiristyykin kun pitäisi sijoittua kolmen parhaan joukkoon nolla-tuloksella. Siru on toinen pikkukarkkari joka saa nyt kisata kakkosluokassa. Vain viikkoa aiemmin Yoyo pääsi samaan tulokseen Essin kanssa. Eiköhän me vielä joskus saada nämä kaksi samalle viivalle...? Tällä hetkellä Sirulla on "massiivinen " valeraskaus päällä ja maitoa heruu vaikka muille jakaisi. Taisi kuulla että uusia poponpenikoita on syntynyt useampikin lähipäivinä ja on valmis auttamaan maitoineen josko sitä tarvittaisiin. No, toivotaan ettei tähän tarvitse mennä ja Sirun maidontulokin hiipuu pikkuhiljaa.Tässä "pakollinen" kuva Sirusta pyttyineen,ruusukkeineen, siankorvineen ja kampoineen:

1750266.jpg

Agilitykuulumisia muutenkin. Sinä viikonloppuna kun olin MV-näyttelyssä pidettiin vuosittainen Agirotu-tapahtuma. Oli siis valittava kahdesta must-tapahtumasta vain toinen ja vaakakuppi osoitti tällä kertaa näyttelyä. KF-koiria oli kuitenkin monia kisaamassa niin yksilötasolla kuin eri joukkueissakin. Oma joukkue eli Kromlins KF-jengi sijoittui sijalle 11./55 medijoukkuekilpailussa. Onnittelut kaikille hienosta sijoituksesta kovassa porukassa. Länderithän tämänkin kisan (tietysti) voittivat !! KF-joukkueessa kisasivat Risto & Maarianna, Masi & Pekka, Mymlan & Åsa sekä toistamiseen Maarianna nyt koiranaan Ronja. Mymlan ja Ronja ovat R-pentueesta ja edustavat jo ikämiesluokkaa ( tai oikeammin ikänaisluokkaa), Masi on S-pentueesta ja konkari sekin kun taas Risto ( X-pentueesta) vasta aloittelee agilityuraansa. Muita KF-kisailijoita olivat ainakin Taco, Bella, Welmu ja Nasu kuin myös mölleissä Stella. Tulikohan kaikki mainittua...? Toivottavasti ensi vuonna päästään taas tuonne agirotuun. Onhan se pakko kun pitää saada aikaan KF-möllijoukkue noista viimeisistä Y-pennuista.....

Menoa ja meininkiä piisasi muutamana päivänä kun Milka saapui "mummolaan". On se vaan niin uskomattoman hauska tapaus ! Roverilla ja Milkalla synkkasi tietenkin ja ne olivatkin erottamattomat, samaan aikan syötiin, huilattiin tai nukuttiin.

1750281.jpg

1750280.jpg

1750282.jpg

Yritin pitää Milkalla teippejä korvissa mutta eihän siitä mitään tullut kun Rover oli koko ajan kurkussa ja korvissa kiinni....

1750294.jpg

Ja niinpä teipit roikkuivat pitkin poskia...... Onneksi välillä oli muunlaistakin säätä kuin iänikuista sadetta ja sain otettua muutamia hyviä laukauksia:

1750283.jpg

Milkalla on pitkät koivet ja toooosi pitkä häntä :)

1750290.jpg

Milkan kaunis päänprofiili

1750286.jpg

Mílkan naama

1750293.jpg

Malttoi Milka edes hetken olla paikoillaankin

1750292.jpg

Kaverukset Rover ja Milka

1750291.jpg

Kolme sukupolvea, Milka, Reetta ja Helmi

1750297.jpg

Renttu polleena lelunsa kanssa

Perjantaina 18.7 vietettiin Roverin kanssa "laatuaikaa" kahdestaan käymällä mm Mikkelipuistossa. Tulipahan ensimmäistä kertaa tuollakin käytyä. Onhan se hyvä joskus omassa kotikaupungissaankin "vierailla". Komeita kukkakimppuja ja niitä vesiputouksia. Taitaa nuo vesisysteemit olla suosittuja näinä päivinä. Sellaisen kun joskus pihallensa saisi.... Vaikka onhan eräänlaista "vesisysteemiä" saanut  koko kesän seurata kun taivaalta sitä tulee ihan solkenaan. Onneksi perjantaina oli tosi mukavanoloinen sää ja niinpä Roverkin innostui uimaan Kaihunlahdessa. Roverista saattaisi kehkeytyä varsinainen vesipeto !

1750359.jpg

Rover kuivattelemassa Kaihunkodan vieressä

1750351.jpg

1750300.jpg

1750302.jpg

Saimaannorppako se siellä ui...?

1750350.jpg

1750354.jpg

Haluaa tällaisen.....!

1750356.jpg

Tai tällaisen....

1750358.jpg

Komee kimppu

1750360.jpg Ei paha tämäkään...

1750361.jpg

Nurmikolla oli monia kivipatsaita, tässä eräs niistä

Samaisena perjantaina täyttivät kokonaiset kaksi vuotta Rentukan X-pentue. Onnittelut pojille: Risto, Ville ja Xante sekä tytöille Maisa ja Stella ! Caroliinakin saavutti samaisen aikuisiän parisen viikkoa aiemmin eli 7.7 eli sinä maanantaina kun saavuimme Tukholman reissulta kotiin. Pentu- ja junnuajat ovat siis taaksejäänyttä aikaa mutta ikinuoriahan länderit aina ovat :)

Ensimmäinen muotovaliokin X-pentueesta on jo leivottu kun Stella käväisi tänään sunnuntaina Ylivieskan kansainvälisessä näyttelyssä. Eli kaksi päivää yli kahden vuoden maagisen iän. Stellan arvioi erinomaiseksi rotunsa edustajaksi kreikkalainen....??!!! tuomari ja sai siis kaiken mahdollisen sertteineen ja cacibeineen. Suurensuuret onnittelut Stellalle ja Riikalle ! Montakohan länderiä kyseinen herrasmies oli ennestään arvostellut ? Mistä ihmeestä näitä ulkomaaneläviä tänne Suomeen raahataankin ? Mitenkään väheksymättä Stellan uutta titteliä. Eihän niitä serttejä ole pakko jaella vaikka ainut rotunsa edustaja olisikin.

Tänään korkkasi näyttelyuran myöskin Hikka ( KF Yolander )joka pokkasi roppipennun pentunäyttelyssä. Onnittelut niin Hikalle kuin Kaisallekin !

Mökö ( KF Yali ) käväisi iltapäivällä moikkamassa. Hauska koiruus kuten kaikki muutkin yyläiset tuntuvan olevan :) Oletettavasti Mököstä ei kovin isoa kasvakaan vaan tuo karva se on joka kasvaa....Harmi että vettä on tullut koko päivän kuin Esterin p.....stä joten piti yrittää ottaa kuvia myös sisällä. Tässäpä jokunen:

1750424.jpg

1750425.jpg

Kiilusilmäiset Rover, Mökö ja Juuli

1750429.jpg

Reetta-äitee näyttää kaapin paikkaa....

1750427.jpg

Mutsia on uskottava..

1750428.jpg

1750431.jpg

KF Yali eli Mökö

Ruotsin puolella Hedda on myöskin käynyt jo pentunäyttelyssä ja hienosti alkoi sekin. Australialainen tuomari ( taas tällainen "outo" länderituomari...) antoi penturopin sekä sijoitti Heddan kolmanneksi parhaaksi pennuksi. Grattis Anki & Hedda !

1750445.jpg

KF Yentl eli Hedda ruusukkeineen