1687295.jpg

       Fin & Est M Va EJV-06 Kirmix Dana  "Siru"

Tai oikeammin aika välillä perjantai-lauantai. Kansainväliset maastokisat olivat siis popojen osalta perjantaina. Kahdeksan pikkukiitäjää oli ilmotettu mutta yksi oli poissa. Perinteiseen tapaan pikkupopot juoksivat heti ensimmäisenä. Ilmoittautuminen piti tapahtua klo 9:ään mennessä mutta kisa starttasi vasta klo 11.00. Sirulle arpaonni heti ekaan starttiin kaverinaan lyhytkarvainen narttu. Juoksu meni oikein hyvin Sirun osalta, pisteitä hienosti 253. Kaveri keskeytti. Ennen tätä kisaa oli Siru pitänyt kuonokoppaa edellisissä kisoissaan viime elokuussa. Eikä ole yhtään harjoiteltu maastoa varten. Aivan selvästi Sirulla on tuo saalistus/juokseminen verissä. Se mitä pitäisi tehdä on kunnonkohottaminen. Se tuli ilmi finaalissa jossa Sirkkis meni nenälleen ja tietysti rytmi meni sekaisin. Kaverina oli tälläkertaaa Gizmo-uros. Lopputuloksissa Siru oli kuitenkin kolmas pisteillä 441 ja sai SA:n. Lisäksi komean pystin, ruusukkeen ja Biorion-valmisteen. Kaksi parasta lyhytkarvaista narttua tekivät komeaa työtä. Säät vaihtelivat heeltestä ukkoskuuroihin mutta onneksi eivät popot joutuneet juoksemaan kaatosateessa niinkuin esim whippetit.

Yön vietin Mustialan upealla alueella majoittuen asuntolaan Sirun, Roverin ja Reetan kanssa. Ja yllätys, yllätys Reetalla oli juoksu alkanut. Tai johan sitä odotettiinkin mutta olisi saanut viikon vielä pihdata sillä nyt Rentukka ei voi osallistua Agirotuun. Harmistus sikäli että nyt ei saada Reetan isän Pösön "muisto-joukkuetta" jossa olisi kisannut neljä Pösön narttujälkeläistä. Mutta jos ensi vuonna sitten...Kehään ei siis sunnuntaina ollut pitkä matka ja arvostelukin alkoi karkkareiden osalta vasta 11.40. Tuomarina norjalainen Eli-Marie Klepp jolla on kuulemma kotonaankin mm pikkupopo. Lisäksi hän harjoitteli viime vuonna Portugalissa podengojen erikoisnäyttelyssä joten perspektiiviä rotuun oli varmasti olemassa.

Tuomari kehui koiriamme niin paras uros-kuin narttukehässäkin. Ja sanoi etti missään ole nähnyt niin hyviä pikkupodengoja !:). Koiria oli ilmoitettu 17 joista muistaakseni vain kaksi sai EH:n ja kaikki muut ERI:n. Joten tulosten perusteella norjalainen piti koiristamme. Urosten parhaaksi tuli tiukassa kilpailussa juuri valioluokkaan päässyt Oliver eli Irezumi Nascer de Sol. Esitin taas Villen eli Charope do Vale Negro´n joka sijoittui hienosti urosluokassa neljänneksi ja sai ensimmäisen serttinsä. Varoja on ennestään jo kolme.

1687741.jpg

Ville 14 kk

Tuomarimme päätti mitata kaikki podengot ja Siru sai lukeman 26cm mikä varmaankin pitää paikkansa.Muutamien urosten kohdalla mitta taisi kuitenkin liikaa venähtää...

1687338.jpg

 Sirun strategiset mitat eli 26cm

Siru hurmasi tuomarin ja arvostelu oli erinomainen. Pisteenä iin päälle olisi ollut parempi pigmentti. Mutta tuo "pikku vaiva" ei kuitenkaan haitannut sillä Siru plokkasi ensin parhaan nartun arvon ja vielä lopuksi Rotunsa Parhaan !!! Oliver on aina ennen voittanut Sirun näissä kahdenkeskisissä mittelöissä mutta nyt onni suosi Sirua.

1687450.jpg

Rop Siru ja vsp Oliver kera tuomarin

Siruhan ei tykkää esiintyä märässä ruohossa ( liekö ländereiltä oppinut ? ) eikä se muutoinkaan koskaan liiku kehässä siten kuin "vapaalla" ollessaan. Siitä huolimatta tuomari oli tykästynyt Sirun liikkeisiin.

1687421.jpg

1687428.jpg

Ja tykästyi vielä niin paljon että 5-ryhmän kilpailussa "pikku-orava" nappasi toisen sijan upean faaraokoiran jälkeen. Tämähän oli kerrassaan huikaisevaa !! Pystejä tuli lisää ja ruusukkeita sekä  Royal Canin-ruokaa kuin myös Orionin koiratuotteita. Tämä sijoitus merkitsi myös sitä että näyttelyn parhaan podengon titteli tuli myöskin Sirulle. Siitä hyvästä saimme kiertopalkintolautasen sekä albumin johon pitää laittaa Sirun kuva "henkilötietoineen". Voi mitä saitkaan aikaan, pikku-orava !!!

1687762.jpg

Paras podengo erikoisnäyttely-2008

1687288.jpg

Kaikki kuvat on ottanut Suvi Kari joskin mun kameralla. Suvi lainasi omaan kameraansa mun pitkän putken mutta kun siitä loppui akku niin sitten siirtyi kuvaamaan mun kameralla. Ahkerasti kuvasikin sillä tänään kun aloin purkamaan kamerasta kuvia niin hupsista, yli 1000 kuvaa oli otettu Suvin toimesta !! Siinäpä sitä on valitsemista mitä muokata ja julkaista. Osa popoista on siis Suvinkin kamerassa esim alkupään urosten kuvat. Jostain syystä tähän blogiin ladattavat kuvat kestävät jopa 10 minuuttia latautuakseen joten joku tovi on vierähtänyt tämän kirjoituksen ja kuvien laittamisees. Liekö pöpöjä taas koneessa... vai hetkellistäkö vain...???