Voi helevata.... Kirjoitin äsken piiitkän stoorin viime kuulumisista ja kun kävin esikatselemassa aikaansaannostani niin tuli painettua väärää ruksia ja kaikki hävis....!  Enpä taida uudelleen kirjoittaa kaikkea sitä vaan tässä tulee typistetty versio. Tekevälle sattuu... Kun harvoin tekee....

Elokuussa oli sekä popo-että länderileiri. Rautavaaran upeissa maisemissa pidettiin popoleiri kuun alussa. Lauantaina oli ohjelmassa niin vieheenvedätystä kuin tietokilpailuja kuin myös asiapitoistakin ohjelmaa. Ja toki saunomista, uimista ja grillaamista yms. Sunnuntaina Kuopiossa viihdyttiin paahteisella raviradalla podengorotujen erikoisnäyttelyssä missä Siru pärjäsi hienosti punanenästä huolimatta. Tuloksena valionarttujen toinen ja paras narttu-3. Kuvat ottanut Tiia, kiitokset.

 958944.jpg  
    Siru Kuopion helteessä PN-3  
          
958951.jpg
              Reetta, Siru ja meikä ( pirteenä...?) popoleirillä
Heti maanantaina alkoi Siru "punertaa" , joten eikun Leenalle. Onneksi vein sillä jo sinä lauantaina saapui nuori Nabo-herra Siruun tutustumaan. Sehän johtikin hetimiten kosintaan johon Siru vastasi myöntävästi, peräti kolme kertaa.... Ultra vahvisti Sirun tiineyden ja niinpä viikolla 41-42 odotellaan uusien Kirmix-popojen syntymää. Mielenkiintoista.....

Seuraavana viikonloppuna auton nokka kohti Siilinjärven Punttisilimään eli länderileirille. Tuttuun, hienoon paikkaan tapaamaan tuttuja länderistejä kuin myös tuoreempiakin. Koiria oli kymmeniä joista monet oli pentuja. Tulevaisuus on taattu kun leirielämään pääsee tutustumaan jo pienestä pitäen. Perinteistä kaavaa noudatettiin tälläkin kertaa eli agia ( tottakai ! ), juoksukisaa, lapsi-ja koirakisaa, leirinäyttely sunnuntaina, arpajaisia.  Ja tietenkin syömistä, saunomista, uintia ja vähän kyytipoikaa siinä sivussa...  Lauantaina vietettiin länderiyhdistyksen rekisteröitymisen 10-vuotisjuhlaa hieman hienommasti. Oli tanssit elävän musiikin tahdissa, kiitos pelimannisetämme-Timon ! Hulppean illallisen olivat suunnitelleet ja toteuttaneet Terhi ja Tiina H kera avustajajoukon. Mahtavaa !
959080.jpg
  Caron tyylinäyte juoksukisassa. Palkinnoille ei kuitenkaan yltänyt....
  959079.jpg
    Reetan tyylinäyte uimisessa. Taitaa olla Reetan paras laji...

Elokuun loppupuolella oli Tervakosken kansainvälinen näyttely lauantaina ja JAU:n agilitykisat sunnuntaina. Vieraita muilta mailta eli sveitsiläis-saksalainen delegaatio oli saapunut kolmen herran voimalla tutustumaan suomalaiseen länderimaailmaan. Neljän nartun voimin lähdimme koitoksiin. Siru oli hienosti VSP Cacibin kera ! Rautarouva-Helmi oli kuntoutunut melkeinpä entiseen kuosiinsa ja oli PN-2. Heti perässä PN-3 oli Caro kera sertin. Kesäkuussa intin arvon saanut Reetta sai punaisen nauhan. Kiitos Sirun ja parran puuttumisen ! Toki muitakin puutteita löytyija ihan asiasta. Nuori jätkä Mikkelistä eli Rönni pesi koko porukan. Upeeta! Siinä koirassa on ainesta vaikka miten pitkälle ! Illallisia vietettiin lauantai-iltana Tuusulan Krapihovin tiloissa parinkymmenen hengen voimin.  Onneksi oli syöty etukäteen mahat täyteen pyttipannua.... Toivottavasti yhteistyö ja avunanto maittemme välillä sai uutta puhtia !  Tästä on hyvä jatkaa.
959137.jpg
   Helmi PN-2 ja rop-vet. Vielä ei ikä paina kymppivuotiaalla !

Sunnuntaina vaihdettiin lajia eli nyt oli agilityn vuoro. Reetalla oli kaksi kisaa Jukan toimiessa kartturina. Upeita ratoja tekivätkin ! Viheliäinen vitonen agiradalta mutta komea voitto hyppäriltä. Kiitokset taasen Jukalle ! Tuomarina länderisti Salosen Mara jolla kotonaan Helmin veli Roju. Agilityvalionarvo vaan lähenee.. Se yksi nollavoitto puuttuu... No, onpahan jotain mitä tavoitella.
959147.jpg
         Jukka, Reetta ja voittokamat